Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – At. Bilbao

Ett Manchester United som i söndags vann den viktiga matchen mot Toppenham på White Hart Lane gästas denna torsdagskväll av den spanska ligafemman Athletic Bilbao i det första av två sextondelsmöten i Europa League.


Manchester United

United har den så viktiga 3-1-segern mot Tottenham i bagaget, som sannolikt har stor betydelse i slutet av säsongen, och har bevisat än en gång att ett storlag inte behöver spela den bästa fotbollen för att vinna matcher. Resultatet i den matchen gjorde att United nu har spelat sju matcher i Premier League utan att förlora.
Spelarna kommer i denna matchen försöka vinna mot ett klurigt Athletic Bilbao samtidigt som man inte skall ge bortalaget några möjligheter att göra de viktiga bortamålen. Det är väldigt viktigt för United att täppa igen försvaret, då man denna säsong endast har vunnit en av fyra hemmamatcher ute i Europa.

Läget i laget ser för tillfället ut som följer:
Anderson satt på bänken mot Tottenham, och ska enligt Ferguson vara involverad i matchen mot Athletic Bilbao och eventuellt starta på mittfältet med Scholes.
Chris Smalling, som ådrog sig en lätt hjärnskakning i Englands förra landskamp, är med i truppen.
David De Gea blev av manutd.com utsedd till månadens spelare i laget, han har sett stabil ut de senaste matcherna, och kommer in i matchen med stort självförtroende.
I övrigt missar, förutom långtidsskadade Vidic och Fletcher, Valencia och Cleverley denna veckas Europa League-match, men ser ut att kunna vara med på bortaplan mot spanjorerna.

Athletico Bilbao

Laget huserar som nummer fem i årets upplaga av La Liga. Det bör tilläggas att det är ytterst jämnt mellan lag fyra och sexton, då det bara skiljer tio poäng mellan dessa.
Även spanjorerna har en viktig seger i bagaget, och det är 2-0 segern mot Real Soceidad i Baskien-derbyt.
Ska man se till formen på engelsk mark så kommer vi kanske mer betryggande fakta, om man känner sig lite smånervös då Uniteds hemmaspel i de kontinentala cuperna varit bedrövligt, då de inte har vunnit någon gång på engelsk mark (en lika och sex förluster totalt).
I den senaste matchen spelade man ett 4-2-3-1 system.

Laget har tre långtidsskadade, i övrigt står man med en frisk trupp.
Spelare att se upp för är den eminente målgöraren Fernando Llorente, den lovande och eftertraktade mittfältaren Javi Martínez samt löftet Iker Muniain som har gjort tre mål på nio Europa-matcher.

När: 8/3 2012 kl 21:05
Var: Old Trafford, Manchester
TV: TV4 Sport