Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – W.B.A

På söndag väntar match nr. 28 av 38 i årets PL. Motståndarna heter West Bromwich Albion och ligger på plats tio i tabellen. Hemmalaget Manchester United behöver spela mycket bättre än i veckans Europa League-match mot Athletic Bilbao (förlust 2-3 på Old Trafford). Förutom långtidsskadade Vidic och den olycksdrabbade Fletcher är enda frågetecknet mittbacken Smalling.

United
United kommer till matchen med följande trupp:
De Gea, Amos, Rafael, Fabio, Smalling, Thorpe, Jones, Evans, Ferdinand, Evra, Nani, Park, Cleverley, Scholes, Carrick, Anderson, Young, Giggs, Rooney, Berbatov, Hernandez och Welbeck

Noterbart är att Pogba inte heller denna gång ingår i truppen, fransmannens tid i United verkar över. Efter ett fint inhopp mot Stoke tidigare detta år verkade det finnas hopp om att Pogba skulle stanna i klubben, men sedan en tid har rykten cirkulerat om att han är överens med Juventus om en övergång i sommar. Precis som i fallet Morrison tycks problemet vara att tomma tunnor skramlar mest. Vidare är Cleverley åter tillgänglig för spel och Anderson spelade 30 min i veckans match. Sir Alex får därmed luxuösa problem i förhållande till hur det sett ut tidigare under säsongen. Smalling är tveksam efter ännu en huvudskada och sedan tidigare är Vidic och Fletcher borta för säsongen.
Sir Alex kommer troligen att satsa på starkast möjliga lag i denna match, då Europa League inte ligger högst på prioriteringsordningen.

En trolig startelva kan vara de Gea, Rafael, Ferdinand, Evans, Evra, Young, Carrick, Scholes, Nani, Rooney och Welbeck. Möjligen kan Fergie satsa på någon av Anderson eller Cleverley, där den tidigare i sådana fall bör ligga närmare startelvan. Även Ferdinand kan komma att vilas, men undertecknad tror inte det. I anfallet bör Welbeck spela före den, för tillfället, väldigt varierande Hernandez.

W.B.A
Bortalaget har presenterat följande trupp till matchen:
Foster, Fulop, Tamas, Jones, Olsson, McAuley, Dawson, Ridgewell, Shorey, Mulumbu, Brunt, Scharner, Andrews, Morrison, Dorrans, Thomas, Tchoyi, Cox, Fortune, Odemwingie och Long.

Mittfältaren och lagkaptenen Brunt är åter tillgänglig efter en bruten fot. I övrigt saknas högerbacken Reid.
West Bromwich har under gentlemannen Roy Hodgson gjort en otroligt bra säsong. Bäste målskytt är Odemwingie med tio mål (nio av dem i PL). Senast blev det vinst mot Chelsea med 1-0 på the Hawthorns. De har även tre raka segrar i PL. Lagen emellan har United vunnit de nio av de senaste elva mötena, övriga två har slutat oavgjort. Under förra säsongen blev det 2-2 i motsvarande möte, efter att United tappat 2-0. Denna säsong inledde United med att slå bortalaget på the Hawthorns med 2-1 efter mål av Rooney och Young.

Matchen visas på Viasat Fotboll med start 15.00