Seger och ligaledning!

För första gången sedan oktober 2011 gick Manchester United upp i ligaledning i söndags. United slog West Bromwich Albion med 2-0 på Old Trafford, samtidigt som konkurrenten Manchester City förlorade mot Swansea på bortaplan med 0-1. Därmed gick United om den stortrutade grannen och leder i nuläget ligan med en poäng.

Sir Alex valde, som väntat, en stark startelva där Evans och Ferdinand spelade som mittbackar. Hernandez startade som högermittfältare/anfallare i frånvaro av Nani. I övrigt installerades Welbeck åter på topp tillsammans med Rooney. I bortalaget startade Tamas som högerback istället för Reid.

United hade redan från början i matchen ett övertag genom Scholes och Carrick (emellertid inte bra denna dag) på innermittfältet och en Young i fin form. Ledningsmålet kom med tio minuter kvar till halvtid. Duktige Scholes fann Hernandez till höger med ett fint pass. Mexikanen bröt in från högerposition och sköt ett skott, vilket Rooney styrde in förbi en chanslös Foster. Målet föregicks av en fin rörelse av engelsmannen och i sanningens namn hade Foster räddat skottet utan styrningen.

West Bromwich var emellertid inte utan möjligheter. Andrews styrde bollen utanför från nära håll (efter pass från Ridgewell) och tvingade sedan de Gea till en ypperlig räddning vid den vänstra stolpen. Spanjoren har fått mycket kritik och skall likaledes berömmas för fina insatser den sista tiden.

Efter halvtid styrde United återigen händelserna. Hernandez stod för en fin prestation när han sköt i Fosters högra stolpe från en position strax utanför straffområdet. Skottet förtjänade ett bättre öde, där Hernandez snabba agerande fullkomligt ställde bortalaget. Dessförinnan ville bortalaget ha straff då Odemwingie bröt in från höger och hade kontakt Evra. Det är tydligt att den för övrigt skicklige anfallaren sökte straffen och Evras kontakt är inte stor.
United kunde genom Welbeck ha punkterat matchen då Foster missbedömde en boll från Scholes. Engelsmannens avslut med vänsterfoten gick precis utanför den högra stolpen. Minuterna senare blev Olsson utvisad efter sitt andra gula kort genom en klumpig tackling på Hernandez. Andrews fällde lite senare Young och ordnande en straff till hemmalaget. Tvivelsutan var denna straff korrekt dömd och protesterna var inte överdrivet stora från bortalaget. Rooney slog bollen säkert i mål nere vid Fosters högra stolpe.

Stort jubel utbröt när Pogba minuten senare byttes in mot Scholes. Kanske har fransmannen äntligen insett att han spelar för världens bästa lag. Bortalaget kunde ha reducerat genom Long, men de Gea gjorde en oerhört bra räddning på skottet, som bytte riktning något. Young kunde ha gjort 3-0 på en nick, men denna gick utanför. De sista minuterna blev märkliga, då publiken upptäckt den stortrutade grannens vedermödor mot Swansea och nervöst inväntade slutsignalen i Wales. I stort en mycket bra dag för ett lag som haft sju till åtta man på skadelistan nästa konstant under säsongen. Kanske är United inte så dåliga som många vill påskina…
//Bukowski


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS