Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – QPR

Ännu en viktig ”final” idag hemma på Old Trafford när Mark Hughes tar med sig sitt Queens Park Rangers och besöker staden Manchester för en riktigt viktig batalj. För Uniteds del så handlar det om en titelchans, för QPR så handlar det om överlevnad, en hel del som står på spel med andra ord.

Manchester United besegrade Blackburn borta senast med 0-2 efter två sena mål av Valencia och Ashley Young. En typisk United-seger gick Ferguson ut och påpekade efter matchen, och det är väl bara att instämma. De senaste åren har det vart rätt så tufft på Ewood Park, så att få åka hem med ytterliggare tre poäng var otroligt skönt.

Under veckan har det varit ett flertal olika intervjuer med nuvarande och f.d spelare som pratat om titelstriden och formen på flera av lagets spelare. Lagkapten Vidic var bland annat ute och berömde Rio Ferdinand för hans form och kapacitet som spelare. Vidic nämnde till exempel att det var pinsamt hur man kunde ifrågasätta Rio som spelare bara pga hans ålder precis i början av säsongen. Han tyckte också det var konstigt att han inte blivit uttagen till Englands senaste landslagsuttagningar, och det är väl bara att instämma i Vidic ord. Rio har spelat upp sig otroligt mycket jämfört med förra säsongen och hans partnerskap med Evans har varit otroligt inspirerande att se.

Manchester United

Uttagen trupp: De Gea, Amos, Rafael, Jones, Smalling, Ferdinand, Evans, Fabio, Evra, Valencia, Nani, Park, Scholes, Cleverley, Carrick, Pogba, Giggs, Young, Rooney, Welbeck, Hernandez, Berbatov.

Nani är tillbaks igen från sin skada och kan vara aktuell för startelvan igen om han sett bra och fräsch ut på träningarna. Anderson, Lindegaard och Owen är fortfarande borta, likaså Vidic och Fletcher sen tidigare med sina respektive långtidsskador. Bäst form i laget har i dagsläget, De Gea, Evans, Valencia, Young och Scholes utan någon särskild ordning på dessa spelare. Att dessa fem spelare ska starta mot QPR bör därför inte vara någon större skräll.

Spelet har sett helt okej ut på sistone och det känns som att laget kan vinna vilken match som helst så länge försvaret gör sitt jobb. De Gea har växt otroligt mycket som spelare den senaste månaden och visar nu prov på varför United lade ut 180 miljoner kronor för en ung lovande spansk målvakt.

QPR

Uttagen trupp: Kenny, Cerny, Murphy, Young, Gabbidon, Onuoha, Ferdinand, Taiwo, Hill, Derry, Diakite, Barton, Buzsaky, Taarabt, Smith, Mackie, Wright-Phillips, Hulse, Bothroyd, Zamora, Helguson, Campbell.

Djibril Cissé, Fitz Hall och Armand Traore missar matchen för QPR. Cissé som redan hunnit skaffa sig två röda kort sen han återvände till England i Januari missar alltså matchen, något som ändå får ses som ett avbräck då han ändå bidragit med tre mål på sina fem matcher i Premier League hittils. Mark Hughes som numera tränar QPR kommer göra allt som står i hans makt att stå i vägen för Uniteds titeldrömmar.

QPR kommer med en komfortabel derby-seger i ryggen där de besegrade Arsenal med 2-1 hemma på Loftus Road så United får absolut inte underskatta detta lag trots att de ligger i botten av tabellen.

Möjliga startelvor:

Manchester United (4-4-2): De Gea; Rafael-Rio-Evans-Evra; Valencia-Carrick-Scholes-Young; Welbeck-Rooney

QPR (4-5-1): Kenny; Hill-Onuoha-Ferdinand-Taiwo; S-W Phillips-Derry-Barton-Diakite-Taarabt; Zamora

Vad: Omgång 32 i Premier League
Var: Old Trafford, Manchester
När: 14.30 Söndag
TV: Viasat fotboll (HD)
Tips: 3-0 (Rooney, Young, Nani)

//Svenskafans