Matchrapport: Manchester United – Q.P.R. 2-0

En blind linjedomare, en Paul Scholes i form och ett taggat United var tre ingredienser som avgjorde söndagens drabbning mellan Manchester United och Queens Park Rangers. United leder nu ligan med åtta poäng för Manchester City i ligan, efter att City förlorade borta på Emirates Stadium. Medier påstår nu att den 20:e ligatiteln är ett faktum.

Inga större överraskningar i Man United när startelvorna släpptes däremot valde Mark Hughes att vila Zamora och Barton helt och hållet. Nani lyckades inte ta en plats på bänken men kan istället vara aktuell om några dagar när United åker till Wigan.

Lagen startade på följande vis:

Manchester United (4-4-2): De Gea; Rafael-Evans-Rio-Evra; Valencia-Carrick-Scholes-Young; Welbeck-Rooney

QPR (4-5-1): Kenny; Onuhoa-Hall-Ferdinand-Taiwo; Mackie-Derry-Buzsaky-Diakite-Taarabt; Bothroyd

Åttonde raka segern i Premier League

Det blev alltså den åttonde raka segern idag när Manchester United enkelt vann med 2-0 hemma mot QPR. Ett United som var tvingat till att vinna för att dra ifrån i ligan gjorde det som behövdes, men det blev aldrig något riktigt motstånd när domaren felaktigt valde att visa ut Derry i matchens 14:e minut. Ashley Young tog emot en passning i straffområdet i offside-position, men linjedomaren som stod helt rätt valde att hålla ner flaggan konstigt nog, sekunden senare faller Young rätt så enkelt när Derry ryckte i Youngs tröja en aning. Ett fel domslut och Rooney sätter straffen säkert och redan där så var matchen död. QPR hade inte så mycket att komma med efter utvisningen men man stod ändå bra på sina positioner defensivt sett, vilket gjorde att United inte lyckades få hål på Kenny som var bra i mål.

United fortsatte att trycka på under matchens gång och hade några halvchanser som hade kunnat förvaltats bättre, men allt som oftast var man för svaga framför mål. Det såg ut att bli ”one of those days” där ingenting går in i mål när Rafael brände ett otroligt bra läge i andra halvlek. Rafael var för övrigt riktigt bra matchen igenom och han påminde mycket om en viss Dani Alves i Barcelona som spelar mer som en högerytter/forward än en högerback.

United fortsatte att trycka på samtidigt som kamerorna visade en frustrerad Sir Alex på bänken som bara skakade på huvudet efter att laget brände chans efter chans. Welbeck var nära en, två, tre gånger på att göra mål, men snubblade eller rättare sagt, halkade allt som oftast precis vid avslutningsmomentet.

Men inte långt efter att Rafael bränt matchens klaraste chans så fick ingen mindre än Paul Scholes bollen precis utanför straffområdet i ”Scholes-Area” och dunkade in 2-0 till United. Typiskt Scholes mål och Old Trafford bjöd på Allsång genom att hylla legenden med att sjunga hans låt. Surast efter målet måste nog ha varit Patrick Vieira som satt hemma och förberedde en ny topic för kvällstidningarna för att få United ur balans, happy easter and good luck with that Vieira!

I överlag så var detta en dag på jobbet men spelet såg stundtals väldigt bra ut. Det fanns bra kombinationer på planen där i stort sett alla spelare hade med ett finger i spelet, innan avslutningsmomenten. Carrick var bland annat nära att göra 3-0 när han fick iväg ett riktigt bra skott från ungefär 25m. Nu väntar en tuff bortamatch mot Wigan där hemmalaget kommer göra allt för att inte förlora. Rent generellt brukar United ha lätt för Wigan och så länge vi inte åker på några skador under dagarna så ser jag inget hinder till att det inte ska bli tre nya poäng på onsdag.

Bäst i United idag var Scholes, Valencia och Rafael men även Carrick och Rooney gör bra ifrån sig.

Matchfakta

Antal skott: United 28st, QPR 9st

Skott på mål: United 10st, QPR 0

Bollinnehav: United 73% , QPR 27%

Kort: Rafael (Gult kort), Derry (Rött kort)

Antal passningar under matchen: United 782st, QPR 295st

Byten: Giggs in i 62a min (Young ut), T. Smith och S-W Phillips in i 71a min (Taarabt och Diakite ut), Cleverley och Jones in i 74e min (Scholes och Rafael ut).

Publik: 75.505

Artikeln är hämtad ifrån supportersidan på Svenska Fans (med viss modifikation). (http://www.svenskafans.com/england/Manchester-United-QPR-2-0-440881.aspx)


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS