Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Wigan – Manchester United

Ett United med åtta poängs försprång till City ska ta sig an ett Wigan Athletic som ligger på 19:e plats, och som helst måste vinna denna match för att hålla sig kvar. Det är även bortaplan på DW Stadium vilket gör att matchen antagligen kommer att bli ännu svårare.

Wigan Athletic
Wigan hade bortamatch mot Chelsea nu i helgen och förlorade med 1-2 efter ett sent mål av Mata. Det kan väl även tilläggas att det var två offsidemål från Chelseas sida så Wigan hade otur. Mohamed Diame gjorde ett inhopp och mål i den 83:e minuten i alla fall, vilket gör att han kanske får starta i denna match. Man har även bara två förluster på de senaste nio ligamatcherna så man har ändå spelat hyffsat bra, och bland annat slagit Liverpool på Anfield. Wigan har även gjort mål i 14 av sina 16 matcher på DW Stadium denna säsong vilket betyder att det finns chans till mål från deras sida. På skadelistan har man det ganska bra, det är bara Rodallega som har en knäskada men han kan möjligtvis spela i morgon. Wigans fem senaste matcher ser hur som helst ut så här.

  • Chelsea – Wigan 2-1
  • Wigan – Stoke 2-0
  • Liverpool – Wigan 1-2
  • Wigan – WBA 1-1
  • Norwich – Wigan 1-1

Manchester United
Ett United som är i bra form spelade i söndags 2-0 mot QPR efter mål från Scholes och Rooney. Nani ska tydligen vara tillbaka till denna match vilket kan behövas. Vidic, Fletcher, Anderson och Lindegaard borta sen tidigare med diverse långtidsskador. United har gjort 21 mål på deras fem senaste matcher mot Wigan, och det är även hela tre stycken 5-0 vinster inkluderade i dessa matcher. Rooney har gjort 10 mål på 14 cup och ligamatcher mot Wigan så oddsen är ganska höga på att det blir mål, och att han kanske gör något av dem. Vi spelade senast i söndags så jag skulle tippa på att man roterar en del, och vilar Scholes och Rio i denna match. Förhoppningsvis får vi se en viss Cleverley från start vilket jag hoppas, och kanske Giggs. United har hållit nollan i deras fem senaste ligamatcher(mycket tack vare De Gea), och vi får hoppas att den sanslösa formen fortsätter.

  • Manchester United – QPR 2-0
  • Blackburn – Manchester United 0-2
  • Manchester United – Fulham 1-0
  • Wolves – Manchester United 0-5
  • Manchester United – WBA 2-0

Övrigt
Matchen spelas Onsdag klockan 20:45 och visas på Viasat Sport. Domare är Phil Dowd som även dömde i våran senaste 5-0 seger mot Wigan i december. Detta är en viktig match där endast tre poäng gäller, det vore bra om vi kunde hålla i detta försprång vi har tills derbyt som kommer snart.