Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Aston Villa

Efter en ytterst svag insats i onsdags borta mot Wigan måste Ferguson och hans manskap gå all-in i matchen mot Aston Villa på Old Trafford för att ta ett kliv närmare ligasegern.

Manchester United
Förlusten mot Wigan på DW Stadium senast (0-1) innebar att Uniteds svit med matcher utan förlust stannade på 12 stycken. Hela laget underpresterade, och såg chockade ut av Wigans höga press. Inför söndagenss match har Ferguson säkerligen delat ut tydliga instruktioner om hur man ska föra spelet, samt fått spelarna att förstå vad det innebär att kämpa.
Fem matcher återstår på säsongen och City har nu lyckats minska avståndet till fem poäng.

Rafael och Scholes fick inte spela i onsdags, men efter det resultatet så kommer de antagligen att vara tillbaka på planen.
United har i övrigt inga nya skador, utan det är endast de långtidsskadade som står utanför laget för tillfället. Nani gjorde comeback mot Wigan, utan att riktigt imponera.


Aston Villa

Laget har haft en riktig formsvacka efter nyår, och för tillfället så har man endast vunnit en match på tio spelade. Senaste matchen spelades hemma mot Stoke och slutade oavgjort (1-1).
Man befinner sig nu på en 16:e plats i ligan.

Warnock, Bent, Dunne, Petrov, Herd och Albrighton är otillgängliga i matchen mot United.
Två stycken spelare som United får se upp för är de gamla City-spelarna Ireland samt Given.
Given brukar kunna få för sig att göra ett par supermatcher per säsong, men vi får hoppas att vi slipper det på lördag.


Inbördes möten

Matcher mellan United och Aston Villa på Old Trafford brukar sluta med hemmavinst. Utav 19 matcher som spelats har United vunnit 15, 3 har blivit oavgjorda samt 1 vunnits av Villa.
Villas enda vinst kom 2009, när laget vann med 1-0.

När:
15/4 2012, kl 17.00
Var: Old Trafford, Manchester
TV: Viasat Fotboll HD
Domare: Mark Halsey