Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

United reservlagsmästare 2012!

United är reservlagsmästare för andra gången på tre år när man på Old Trafford besgrade Aston Villa på straffar, precis som för två år sen.

Segraren i norra serien mot segraren i södra serien drabbades samman på Old Trafford. Det blev en nervös och händelsefattig första halvlek, United ägde mycket boll första 30 utan att få ett enda skott på mål. Villa kom in i matchen sista kvarten och skapade också en jättechans på stopptid i första halvlek men bollen smet just över ribban efter fint väggspel.

United gör två byten tidigt i andra, två byten som undertecknad var mycket nöjd med och inhopparna visade att de gör skillnad direkt när Keane fick ett jätteläge men missade. Halvleken var jämn, där lagen ägde perioder av matchen där målchanser skapades åt båda håll. Matchen slutade dock 0-0, mycket tack vare Johnstone i Uniteds mål som för dagen var lysande.

Matchen gick direkt till straffar där Johnstone blev hjälte genom att ta tre av Villas straffar och därmed kunde United vinna med 3-1 eftersom United satte alla sina. Det var dock inte utan problem, Joshua King såg sin lösa och dåligt placerade straff glida under målvakten och in i mål. Turligt, men ett dåligt ingripande av målvakten. Jesse Lingard och WIll Keane satte Uniteds två andra straffar på ett säkert sätt.

Sett till hela matchen är oavgjort ett rättvist resultat efter full tid. En dålig första halvlek där inget skapades, men bytena blev lyckade och var framför allt offensivt lagda så United fick fler folk i anfallen. Brady gjorde ett piggt inhopp tillsammans med Vermijl. I övrigt så var United stabila bakåt. Will Keane var bra som target, men fick en otacksam uppgift som ensam anfallare då han var isolerad långa stunder. Matchens lirare var ändå målvakten Johnstone som stod för några klassräddningar under matchen samt att han räddade tre av fyra straffar.

United: Johnstone; Fornasier (Vermijl 46), M.Keane, Wootton, Fryers; Cole, Thorpe (Brady 50), Tunnicliffe, Petrucci (King 71), Lingard; W.Keane. Oanvända avbytare: Coll, Giverin.