Majnotiser

Scholes förlänger, Berbatov och Owen lämnar. Giggs och Fergie bäst. Valencia, M. Keane och Daehli årets spelare i United. Och mycket mer.

Ett år till för Paul Scholes
Sir Alex Ferguson bekräftade i måndags att Paul Scholes har skrivit på för ytterligare en säsong i United. Legenden som gjorde comeback i januari förlänger således återkomsten och än har vi inte njutit av Scholes sista magiska krosspassning.

Ferguson bekräftar samtidigt att det antagligen, definitivt, förmodligen blir Scholes och Giggs sista säsong i United. Eventuellt helt säkert … kanske: ”Givetvis blir nästa säsong definitivt Ryan Giggs och Paul Scholes sista säsong, även om jag inte är så säker vad gäller Ryan för han trotsar åldern. Men för Paul blir det troligen hans sista år.” Solklara besked.

Berbatov och Owen försvinner
Två som däremot inte kommer att spela i United nästa säsong är anfallarna Dimitar Berbatov och Michael Owen. Berbatov bekräftade idag för bulgarisk teve att han kommer att lämna United, återstår att se vad hans nya klubbadress blir och hur mycket pengar United kan få för bulgaren som ju har kontrakt över nästa säsong. Berbatovs elegans kommer att saknas och vi minns med glädje ett stort antal magiska ögonblick.

Michael Owen står emellertid utan kontrakt och erbjuds inget nytt av United. Vi minns 4-3-målet … och inte så värst mycket mer.

Även Ritchie De Laet och Matty James lämnar United. De två unga spelarna har kritat på varsitt 3-årskontrakt med Leicester City. Övergångssumman för spelarna är inte känd men det rör sig sannolikt inte om några större summor.

Giggs och Ferguson bäst
Premier League firade 20 år med att utse det bästa sedan fotbollen uppfanns 1993. Ryan Giggs utsågs givetvis till bästa spelare och lika självklart var att Sir Alex Ferguson utsågs till bästa manager.

En drömelva utsågs också, dels av en expertpanel och dels av fansen. United dominerade givetvis med sju spelare i expertlaget och sex i fansens lag. Undertecknad konstaterar att experterna vet bättre än fansen. Gerrard före Keane? Jösses. Och det är givetvis kriminellt att den evigt underskattade Denis Irwin inte tar plats i laget.

Fansens lag: Peter Schmeichel; Gary Neville, Tony Adams, Nemanja Vidic, Ashley Cole; Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Steven Gerrard, Ryan Giggs; Thierry Henry, Alan Shearer.

Experternas lag: Peter Schmeichel; Gary Neville, Tony Adams, Rio Ferdinand, Ashley Cole; Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Roy Keane, Ryan Giggs; Thierry Henry, Alan Shearer.

Valencia, M. Keane och Daehli bäst i United
United har utsett säsongens bästa spelare i klubben. Vinnare blev Antonio Valencia som utsågs till Uniteds bästa spelare både av spelarna själva och av klubbens supportrar. Ingen invändning här och vi får hoppas att Valencia fortsätter på inslagen väg, fantastiska vänsterfötter kan man aldrig få för många av. Nåväl … det fungerar ju rätt bra med bara höger.

På reservlagsnivå gick priset till försvararen Michael Keane medan den norska mittfältaren Mats Daehli utsågs till bästa unga spelare i klubben.

Seger i Harry Greggs testimonial
United besegrade en elva från den irländska ligan med 4-1 i Harry Greggs testimonial i Belfast. Evra, Young (2) och Rooney (på straff) var Uniteds målskyttar.

Uniteds reserver besegrade Manchester city med 2-0 i finalen av Manchester Senior Cup och krönte därmed en utmärkt säsong. Will Keane och Luke Giverin gjorde Uniteds mål.

Unitedspelare i EM
Sju Unitedspelare ser ut att få chansen att spela EM i sommar. Danny Welbeck, Phil Jones, Ashley Young och Wayne Rooney tar plats i den engelska truppen. Englands nya tränare Roy Hodgson har utsett Gary Neville till assistent men trots det fick den otroligt osympatiska (varning, rejäl underdrift) Terry plats i truppen. Hodgson har också avslöjat att Rooney spelade säsongens tre eller fyra sista matcher skadad, varför Rooney inte kommer att spela i träningsmatchen mot Norge.

Övriga spelare som får chansen i EM är Patrice Evra för Frankrike, Portugals Nani och Danmarks Anders Lindegaard.

David de Gea är uttagen i Spaniens preliminära trupp men det förväntas att Barcelonas Valdes (som är upptagen med klubblagsspel) petar De Gea när den slutgiltiga truppen presenteras. Det blir nog OS i London för De Gea istället.

Solskjaer till Aston Villa
Veckans stora historia har annars varit huruvida Ole Gunnar Solskjaer ska ta över som ny manager i Aston Villa. Det mesta tyder på att Solskjaer i nästa vecka kommer att skriva på som manager för Villa efter att det har skurit sig rejält mellan hjälten från Barcelona och hans norska klubb Molde. Man kan tycka att Molde borde vara evigt tacksamma till sin största spelare som dessutom ledde klubben till dess första ligatitel och inse att jobbet i Villa är några nivåer högre upp.

Vi får hoppas att det löser sig för Solskjaer som trots allt ser ut att lämna soppan som vinnare och med hedern i behåll.

Silly Season
Årets ryktestid är här. Vi får som vanligt se fram emot en sommar där var och varannan spelare kopplas samman med United. Majoriteten av rykten saknar helt koppling till verkligheten men det hindrar inte spekulationerna.

Hetast just nu är Borussia Dortmunds japan Shinji Kagawa. Kagawa är en 23 år gammal offensiv mittfältare och vad som är helt klart är att han gjorde en mycket bra match framför Sir Alex Fergusons ögon när Dortmund vann en tyska cupfinalen mot Bayern München.

Idag gick Daily Mail, egentligen som enda tidning (vilket avsevärt sänker trovärdigheten, dock kan konstateras att rykten om spelare i de lägre divisionerna generellt har mer substans i sig), ut med att United vill köpa Crewes unga anfallare Nick Powell. Det sägs att United ska vara villiga att betala fyra miljoner pund för den engelska U18-landslagsmannen. Framtiden vet.

Bland spelare som kan lämna United är det egentligen bara Paul Pogba det surras om. Fransmannen har väntat länge med sitt besked men det mesta tyder på att han kommer att representera Juventus nästa säsong.

Källor: Manutd.com, The Guardian, @InnaMUFC_Vettel, Daily Mail, Dagbladet.no

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS