Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Unitedspelare i EM

Europamästerskapen i fotboll närmar sig med stormsteg och turneringen kommer börja om precis tio dagar. Vi har en del Unitedspelare med och jag hade tänkt gå igenom här vilka de är, och om deras chanser till spel i respektive lag.

Anders Lindegaard – Danmark

Stokes målvakt Thomas Sörensen petas ur Danmarks EM-trupp vilket höjjer chanserna för våran Lindegaard till spel under EM. Kasper Schmeichel togs ut i stället och man tycker väl att våran Lindegaard borde gå före, även fast De Gea varit den som spelat mest för oss under året.

Patrice Evra – Frankrike

Evra får äran att möta Sverige i en match och han spelade även i deras senaste träningslandskamp mot Island, och han gjorde väl inget bra intryck i den matchen. Så här kan det hända att Gaël Clichy går före men självklart hoppas vi på Evra.

Luís Nani – Portugal

Han borde vara given i det portugisiska landslaget men i en tuff grupp. Tyskland, Danmark och Holland är i samma grupp, så chanserna att gå vidare är nog inte så stora, även om allt kan hända.

Young, Jones, Rooney och Welbeck – England

England får slåss med Sverige, Frankrike och Ukraina om avancemang men Rooney missar tyvärr de första två matcherna på grund av avstängning. Young borde väl få en hel del speltid, och likaså Jones och Welbeck med lite flyt. Jones är ju tänkt att användas på mittfältet nu efter Barrys skada, och noterbart är att han var på mittfältet senast i träningsmatchen mot Sverige på Wembley med.

Sammanfattning

Vi har alltså sju spelare med i EM och vi ska försöka följa dessa här på Muss, att fem av dessa är med i Sveriges grupp underlättar ju det hela givetvis. Vi får hoppas nu att det går bra för alla våra spelare och även bra för Sverige så klart.