Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Unitedspelarna i EM efter omgång 1

Då var den första omgången av årets fotbolls-EM fullbordad, och fem av våra sju Unitedspelare har varit i farten så här långt.

Anders Lindegaard – Danmark

Petad av Andersen som stod för en bra insats mot Holland, vilket såklart inte förbättrar Lindegaards chanser till spel i turneringen.

Patrice Evra – Frankrike

Orsakade frisparken på vilken Gerrard serverade Lescott som i sin tur nickade in Englands ledningsmål. Skötte i övrigt sitt jobb i det tysta och kom även framåt och måttade ett par inlägg i den andra halvleken. Hade velat se honom gå framåt mer, men Evra anno 2012 verkar inte lika intresserad av det som vi är vana vid.

Luís Nani – Portugal

Fick inte speciellt många bollar att jobba med i en relativt händelsefattig match mot Tyskland. Snurrade upp Lahm vid ett par tillfällen, vilket tvingade tyskarna till understöd på sin vänsterflank. Var nära att kvittera i slutet, men gick på kraft istället för känsla och skottet täcktes till hörna.

Young, Jones, Rooney och Welbeck – England

Rooney är som vi vet avstängd i de två inledande omgångarna och såg något frustrerad ut de gånger då han zoomades in av kameramannen. Jones fick finna sig i att nöta bänk matchen igenom, medan Young och Welbeck fanns med från start. Den förstnämnde sprang mycket, drog på sig en varning och var en offside ifrån att rinna igenom och näta. Hans yngre landsman fick inte särskilt mycket uträttat över 90 minuter (hade velat se honom ta för sig betydligt mer) innan han blev utbytt. Frankrike förde en låst match och England var bara farliga när de tilläts ställa om snabbt och kontra.

I nästkommande omgång ställs Lindegaards Danmark mot Nanis Portugal, men enbart den senare lär vara aktuell för spel. Evras Frankrike ställs mot Ukraina medan England gör upp med Sverige i en match där förloraren får svårt att nå kvartsfinal.