Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Försäsongen 2012

Imorgon, klockan 10.00, släpps spelschemat för Premier League-säsongen 2012/13. Till dess får vi håll oss till godo med detaljer om försäsongen samt de cupdatum som har annonserats för säsongen. United kommer att spela fyra matcher i tre länder under knappt tre veckor i juli och augusti.

Sydafrika
Uniteds försäsong börjar i Sydafrika där United möter AmaZulu FC, på Moses Mabhida Stadium i Durban, den 18 juli. United spelar ytterligare en match i Sydafrika tre dagar senare, då i Kapstaden mot Ajax Cape Town på Cape Town Stadium.

Kina
Efter Sydafrika väntar en lång resa till Shanghai och Kina där United möter Shanghai Shenhua på Shanghai Stadium den 25 juli.

Norge
Efter Asientrippen väntar en ny lång resa för United då den fjärde försäsongsmatchen spelas i Oslo – United möter Vålerenga på Ullevaal Stadion den 5 augusti.

Fler matcher?
Premier League börjar den 18 augusti, således är det två veckor mellan matchen i Oslo och säsongsstarten. Det förefaller vara högst sannolikt att United klämmer in minst en match till innan säsongen börjar. Det finns också utrymme för en match mellan Kina och Norge.

United spelar som bekant inte Community Shield den här säsongen. Fyra matcher skulle innebära en sannerligen kort försäsong. De två senaste åren har United spelat sju träningsmatcher (inklusive CS) innan Premier League-premiären, 2009 spelade man åtta och 2008 nio (båda åren inklusive CS).

OS och EM stör
Försäsongen kommer oavsett att bli svår för United. Klubbens EM-spelare kommer givetvis att få förlängd semester samtidigt som OS (26 juli-11 augusti) stör. Lindegaard spelar EM med Danmark medan De Gea kommer att representera Spanien i OS och Amos tar troligen plats i Storbritanniens OS-lag – United riskerar alltså en försäsong utan någon seniormålvakt.

I EM spelar som bekant, förutom Lindegaard, Evra, Nani, Jones, Rooney, Young och Welbeck. Förutom De Gea och Amos kan ytterligare några spelare få chansen i OS. Rafael är med i Brasiliens 35-mannatrupp, Smalling (om han är kvitt sin skada), Cleverley och Giggs har goda möjligheter att ta plats för Storbritannien. Evans missar däremot OS, liksom Hernandez och nyförvärvet Kagawa.

Vidare ska Englands U19-landslag spela U19-EM i juli och där kommer några Unitedspelare garanterat att ta plats – spelare som annars hade fått en chans att spendera sommaren med a-laget. Det kan handla om Fryers (även om han ser ut att lämna United), Will och Michael Keane, Larnell Cole, Thorpe, Lingard och möjligen nyförvärvet Nick Powell.

Ingen optimal uppladdning, med andra ord.

Reserver och juniorer
Det är ont om detaljer vad gäller reservlagets försäsong, men juniorlaget kommer traditionsenligt att spela Milk Cup i Nordirland.

Försäsongsmatcher 2012
2012-07-18 AmaZulu FC (Moses Mabhida Stadium, Durban)
2012-07-21 Ajax Cape Town (Cape Town Stadium)
2012-07-25 Shanghai Shenhua (Shanghai Stadium)
2012-08-05 Vålerenga (Ullevaal Stadion, Oslo)