Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Fyra Unitedspelare till kvartsfinal

Efter gruppspelet har sex av sju Unitedspelare fortsatt chansen att vinna EM. Detta står klart sedan England besegrat Ukraina med 1-0 efter mål av Wayne Rooney – vilket inte bara innebar att England tog sig själva till slutspel utan också att England hjälpte Frankrike att avancera i turneringen.

Patrice Evra
De svenska hjältarna var som bäst när det gällde som minst. Frankrike besegrades med 2-0 och segern var fullt rättvis. Patrice Evra var igen bänkad av Laurent Blanc – notabelt är dock att båda de svenska målen kom efter anfall på Frankrikes vänsterkant. Just saying.

Wayne Rooney
Wayne Rooney var spelklar igen efter två matchers avstängning och tog givetvis plats i Englands anfall. Att Rooney inte lirat boll på bra tag märktes när hans misslyckades med ett enkelt avslut efter ett utmärkt inlägg av Ashley Young. Rooney skulle dock revanschera sig tidigt i den andra halvleken då femtioelva ukrainska försvarare misslyckades med att rensa undan Gerrards inlägg – Rooney får öppet mål från en halvmeter och inte ens all ringrost i världen är tillräckligt för att han ska missa i det läget. Rooney byttes ut med några minuter kvar att spela men är given i laget i resten av turneringen (gissningsvis 120 minuter och sju straffar).

England kunde sedan hålla 1-0 matchen ut – men inte utan kontroverser och tur. John Terry – ni vet han som grät i Moskva – misslyckades först med att stoppa en ukrainsk långboll och misslyckades sedan med att rensa bollen innan den passerat mållinjen. 1-1? Det kan man ju tro, men Terry lyckades på något osympatiskt manipulera en perfekt placerad målområdesdomare och en perfekt placerad linjeman till att tro att bollen aldrig var över linjen. (Att det i första läget var offside är i sammanhanget inte relevant.)

Phil Jones
Phil Jones var bänkad. Igen. Men Glen Johnson fortsätter att kämpa för att Jones ska få chansen som högerback.

Ashley Young
Ashley Young spelade hela matchen och har därmed fortfarande spelat varenda minut i turneringen. Det är tyvärr det bästa vi kan säga om Young som gör en medioker turnering och i praktiken bara behåller sin plats i laget på gamla meriter och på alternativens brist på kvalitet. Young borde ha noterats för en assist men som noterats ovan så missade Rooney.

Danny Welbeck
Roy Hodgson verkar ha sparat sina fungerande hjärnceller till att välja anfallare. Det var nämligen Danny Welbeck som fick platsen bredvid Rooney i Englands anfall. Welbeck gjorde en hygglig match, innan han blev utbytt efter 82 minuter. Han hade förvisso inte ett enda avslut men 16 av 17 passningar – varav 7 av 7 på offensiv tredjedel – till rätt adress är siffror som imponerar – och antagligen överraskar om man inte har följt Welbeck i United den gångna säsongen. Internationellt genombrott? Ja, om inte annat är han på god väg i alla fall, Manchestersonen.

England möter Italien i kvartsfinal på söndag.

Nani
Sedan tidigare vet vi att Nani och Portugal är klara för kvartsfinal. Match på torsdag mot Tjeckien väntar.