Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Nani till semifinal

Cristiano Ronaldo gjorde matchens enda mål när Portugal besegrade Tjeckien med 1-0 i EM:s första kvartsfinal. Nani spelade nästan hela matchen för Portugal. Vem som blir Portugals motståndare i semifinalen på onsdag avgörs på lördag kväll då Frankrike möter Spanien.

Nani spelade, givetvis, från start på nytt för Portugal. Han gjorde inte sin bästa match men hade ett par bra skott, varav det ena mycket väl hade kunnat gå i mål om inte den tjeckiska backen hade styrt bollen. Han borde ha fixat en assist när han fint väggspelade sig igenom till höger i straffområdet och hade en anfallare i fri position men hans inlägg blev helt misslyckat. Nani hade ett inlägg som nickades i mål, dock bortdömt för offside. Hans viktigaste insats i matchen var dock en passning till Moutinho – Moutinho slog fram bollen med sitt första tillslag och använde det andra för att slå inlägget som Ronaldo förpassade in i mål.

Den förre Unitedspelaren Cristiano Ronaldo var förstås matchens huvudfigur och hade förutom målet två stolpträffar. Ronaldo har nu gjort totalt sex EM-mål, bara Michel Platini (nio) och [Cheer up] Alan Shearer (sju) har gjort fler. Han har också i och med dagens match slagit rekordet för flest avslut av en och samma spelare under en EM-turnering, detta efter endast fyra av maximalt sex matcher.

Nästa Unitedspelare i EM-aktion är Patrice Evra på lördag, då Frankrike möter Spanien medan Uniteds fyra engelska landslagsmän – Jones, Rooney, Welbeck och Young – spelar mot Italien på söndag.

Glad midsommar!