Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Fryers och Park lämnar United

Ezekiel Fryers bekräftade själv ikväll att han skrivit på för Tottenham. Det sägs röra sig om ett 4 årskontrakt värt £20000 / veckan, mycket mer än United erbjöd honom. Fryers, som är född i Manchester, debuterade i A-laget i september ifjol i Ligacupen mot Leeds. Han gjorde ytterliggare en start i Ligacupen och hade två inhopp i ligan samt. ett inhopp i Champions League. Mer än så blev det alltså inte. Fryers var utan kontrakt med United, som ändå kommer att få ”utbildningsbidrag” för honom, det lär landa någonstans kring £1-2milj.

Ji-Sung Park presenterades för en kort stund sedan av Q.P.R, och blir därmed deras 6:e nyförvärv.
Park kom till United sommaren 2005 från PSV Eindhoven för den nätta summan av £4milj. Han användes ofta i det ”stora” matcherna eller mot lag som hade en viss typ av spelare som behövdes plockas bort från matchen. Park gjorde 27 mål på 205 matcher i United, de flesta av dom mycket viktiga. Vem minns inte Park’s fenomenala insats mot Milan då han totalt raderade bort Andrea Pirlo?
Framför allt den senaste säsongen har Park allt mer spelat ut sin roll, United har inte längre behovet av en spelare som Park och hans insatser har inte berättigat fler starter än de han fick. Sydkoreanen kommer alltid att ha en speciell plats i United-fansen hjärta, som den ”unsung hero” han var.
Priset som Q.P.R sägs få betala ligger någonstans mellan £2-5 milj., troligen närmare de 5. Notera dock att affären inte är bekräftad från något håll ännu, men det känns som en tidsfråga.