Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: AmaZulu – Manchester United

Försäsongen är här, onsdag 20.00 är det avspark för Uniteds första träningsmatch. Sydafrikanska AmaZulu står för motståndet på Moses Mabhida Stadium i Durban. Nyförvärvet Shinji Kagawa förväntas debutera för United.

Manchester United
Manchester United har rest till Sydafrika med en mestadels orutinerad trupp och vi kommer att få en chans att stifta bekantskap med flera nya spelare. Totalt är 22 spelare med på resan enligt följande:

Målvakter: Lindegaard, Amos, Johnstone
Försvarare: Ferdinand, Veseli, Vermijl, Wootton, Blackett
Mittfältare: Valencia, Anderson, Carrick, Scholes, Powell, Kagawa, Bebe, Tunnicliffe, Lingard, Brady, Petrucci
Anfallare: Berbatov, Chicharito, Macheda

Som synes är det en hel del spelare som saknas i truppen. Detta beror på landslagsuppdrag, skador och sjukdom. Jones, Rooney, Young, Welbeck, Nani och Evra spelade EM tidigare i somras och har fått förlängd semester. De Gea, Giggs, Cleverley och Rafael ska spela OS senare i sommar och är därför inte med. Thorpe och M. Keane spelade nyligen U19-EM. Smalling, Evans, Vidic, Cole och W. Keane är skadade. Fletcher är fortfarande inte frisk. Notabelt är att målvakterna Lindegaard och Johnstone är med i truppen trots EM- och U19-EM-spel.

Sir Alex Ferguson höll en presskonferens på tisdagen och levererade positiva nyheter om de skadade backarna Vidic och Smalling – båda förväntas vara spelklara när säsongen sparkar igång på riktigt. Evans är lite senare i rehabiliteringen men ska vara spelklar relativt snart efter säsongsstarten.

Det är alltid svårt att gissa Sir Alex Fergusons startelva och i en träningsmatch är det om möjligt ännu svårare. Ferguson kom emellertid med några förhandstips på presskonferensen. Mest intressant är kanske att Robbie Brady kommer att användas som vänsterback. Efter att Fabio blivit utlånad är Evra den enda vänsterbacken i truppen och av Fergusons kommentarer är ingen ny vänsterback på ingång. Således finns det en möjlighet för en spelare som Brady – som egentligen är vänstermittfältare – att slå sig in i a-lagstruppen. Unge Tyler Blackett är ett annat alternativ på vänsterbacken men Blackett verkar primärt vara med i Sydafrika för att se och lära.

I övrigt bekräftade Ferguson att Lindegaard kommer att vakta Uniteds mål samt att Ferdinand, Carrick, Scholes och Valencia kommer att starta. Jesse Lingard kommer också att vara involverad. Dessutom kommer nyförvärvet Shinji Kagawa att spela från start, bakom Chicharito i Uniteds anfall. Nick Powell verkar dock få nöja sig med en plats på bänken – vi får hoppas på ett inhopp och att majoriteten av Unitedsupportrar kan få se Powell lira boll för första gången. Att få se de nya spelarna är trots allt försäsongsmatchernas höjdpunkt.

Möjlig startelva:
Lindegaard
Vermijl, Wootton, Ferdinand, Brady
Valencia, Scholes, Carrick, Lingard
Kagawa
Chicharito

AmaZulu
Jag vet inte mycket alls om Uniteds motståndare. AmaZulu, som tränas av svensken Roger Palmgren, slutade sjua i sydafrikanska ligan förra säsongen – 18 poäng efter mästarna Orlando Pirates. Lagets mest notabla spelare är antagligen nyförvärvet och Sverigebekantingen Dulee Johnson. Vi får antagligen se Johnson spela från start, liksom lagets två andra nyförvärv – anfallaren Sifiso Vilakazi och vänsterbacken Prince Hlela.

AmaZulu – Manchester United
Turnering: Träningsmatch
Plats: Moses Mabhida Stadium, Durban
Tid: Onsdag 18 juli, 20.00

Det finns tyvärr inget som tyder på att matchen sänds på teve i Sverige. Det verkar heller inte som att matchen kommer att gå att se på MUTV Online. Det är således fulstream som gäller om man vill se matchen.

Källor: Manutd.com, Amazulufc.net