Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson och Lingard nöjda

United besegrade AmaZulu med 1-0 i säsongens första träningsmatch. Debutanten Jesse Lingard var mycket belåten efter matchen. Uniteds manager Sir Alex Ferguson var förstås också nöjd och avslöjade även att Berbatov kan bli kvar i United.

”Det var en förträfflig upplevelse,” sa Jesse Lingard till MUTV efter matchen. ”Att träna och spela med [a-laget] är en fantastisk, ny erfarenhet för mig och förhoppningsvis kan jag bygga vidare på det. Det har gått så fort, ni vet, och jag har utvecklats bättre än någon trodde att jag skulle och har fortsatt därifrån. Det har varit fantastiskt. Att få göra min debut för Manchester United är grädden på moset. Det finns egentligen inget bättre.”

Lingard, som försökte hantera matchen som en i mängden, är glad att äntligen få lära av Scholes och Carrick och hoppas att Ferguson ska låta honom träna med a-laget:

”Jag var tvungen att behandla det som en normal match och ignorera fansen och stadion. Jag var tvungen att koncentrera mig på det jag gör bäst. Det är ännu bättre att ha dina kompisar med dig som guide, jag har spelat med dem i flera år år så det är riktigt bra.

”[Scholes och Carrick] har varit med en lång tid och att de två pratar med dig som de gör, du får tips och så och det är ett bra sätt att lära för mig. Jag tar med det i mitt spel. Förhoppningsvis kommer bossen den här säsongen att behålla mig i a-laget vid träning och ta med mig på matcher för att ge mig bra erfarenhet.”

Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson var nöjd efter matchen: ”Vi är nöjda. Vi gillar alltid att vinna vår första match. Det var en bra träning för oss. I andra halvlekt tyckte jag att AmaZulu blev mer aggressiva och kom närmare oss, vilket gjorde det svårare. Överlag visade vi tecken på trötthet i slutet men det förväntar vi oss i första matchen på turnén. Vi spelade en del bra fotboll och gjorde ett snyggt mål. Det var en bra match.”

Ferguson berättade också att han inte hade tänkt spela Shinji Kagawa men att han tror att han kommer låta japanen spela från start mot Ajax Cape Town: ”Jag trodde aldrig att pojken skulle få komma in. Han måste ha stått vid sidlinjen i tio minuter. Det är otroligt när det var som många avbrott i andra halvlek, men [bollen] såg aldrig ut att gå ut när vi ville att den skulle. [Kagawa] kom in bara in för att Chicharito hade kramp. Jag tror att han antagligen kommer få starta på lördag.”

Ferguson öste också beröm över Dimitar Berbatov och bekräftade att bulgaren vill lämna United men påpekade samtidigt att det inte är riktigt så enkelt:

”Jag behöver inte proklamera Dimitars förmågor. Han är en fantastisk talang. Han fick inte den mängd fotboll han ville förra säsongen. Det är svårt för honom vid hans ålder att acceptera en andraplats i anfallslinjen. Spelare som Rooney, Chicha, Welbeck var alla före honom förra säsongen. Det har var svårt. Men för att vara ärlig mot honom idag så gjorde han sitt bästa och han gjorde det riktigt bra vid det första målet.

”Pojken vill uppenbarligen lämna. Det är en annan femma. Jag är bekymmerslös om det. Om han stannar kommer jag att vara glad. Om någon kommer [med ett bud] för honom och Dimitar vill lämna kommer vi att utvärdera det.”

Källa: Manutd.com