Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson bekräftar bud på Van Persie

Sir Alex Ferguson bekräftade idag att Manchester United har lagt ett bud på Arsenal holländske anfallare Robin van Persie. Rykten gör också gällande att United ska vara intresserade av att värva Lucas Moura.

Robin van Persie berättade tidigare i somras på sin hemsida att han inte tänkt förlänga sitt utgående kontrakt med Arsenal och att han vill lämna klubben redan i sommar. Uppgifter i media gjorde idag gällande att United ska ha lagt ett bud på holländaren och detta bekräftas nu alltså av Sir Alex Ferguson i MUTV:

”Givetvis, Arsenal har släppt det faktum att vi har lagt ett bud på [Van Persie]. Vi försöker hålla våra affärer så slutna som möjligt till den stund vi avslutar en affär. Det finns inte anledning att prata om något som kanske inte inträffar. Det finns andra klubbar som är intresserade av spelaren. Vi har visat intresse och det är var vi är just nu.”

Om man ska tro på The Guardian så är det Juventus och Manchester city som framför allt konkurrerar med United om Van Persies signatur. Tidningen hävdar att Arsenal vill ha 20 miljoner pund för sin lagkapten och menar att Uniteds första bud inte ska ha varit i närheten av den siffran.

Vi får se vad som händer.

Intresserade av Lucas Moura?
En annan spelare som United kopplas samman med är den unga brasilianaren Lucas Moura. Den 19 år gamla Moura spelar offensiv mittfältare eller ytter för det brasilianska ligalaget Sao Paulo. Han är med i det brasilianska OS-lag som möter Storbritannien i en träningsmatch senare ikväll.

Uppgifter gör gällande att Manchester United har fått ett bud på närmare 30 miljoner pund för Moura nekat. Enligt The Guardian sa Sao Paulos direktör Marco Aurelio Cunha följande till den lokala publikationen TMW: ”Manchester United har lagt ett mycket viktigt bud på 35 miljoner euro men de behöver betala lite mer. För oss är det endast Neymar som är värd mer, efter honom är Lucas och vi vill inte sälja för mindre än den typen av värde. För oss är det fortfarande bättre att ha en bra spelare än massor av pengar på banken.”

Källor: Manutd.com, Guardian.co.uk, Robinvanpersie.com