Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Fyra spelare utlånade

Fyra unga Unitedspelare har blivit utlånade: Ben Amos till Hull, Reece Brown till Coventry, John Cofie till Sheffield United och Sean McGinty till Oxford. McGintys lån sträcker sig till januari medan övriga lån gäller hela säsongen.

Ben Amos
Uniteds tredjemålvakt Ben Amos kommer säsongen 2012/13 att representera Championshiplaget Hull City. Amos befinner sig för närvarande i Sydafrika på Uniteds försäsongsturné men kommer sedan att ansluta till Hull.

Notabelt är att varken United eller Hull officiellt har bekräftat lånet. Detta trots att Amos var med Hull i Portugal tidigare i somras och trots att Amos själv säger följande till Manutd.com: ”Jag hade förstås en liten försmak när jag följde med på Hulls träningsläger i Portugal. Även om träningen var hård så kände jag verkligen att jag trivdes med alla i ledarstaben och alla spelare. Så jag är riktigt entusiastisk över att förhoppningsvis få ganska många matcher att spela. Jag känner att det här är exakt vad jag behöver för att försöka nå nästa nivå.”

Hull tränas av Unitedlegenden Steve Bruce och Amos får gott sällskap i Hull då inte mindre än fyra före detta Unitedspelare, Joe Dudgeon, Cameron Stewart, James Chester och Corry Evans, representerar klubben.

Reece Brown
Coventry nästa för Reece Brown. Den unga försvaren har skrivit på för en säsong för League One-laget Coventry City. Brown, yngre bror till Wes Brown, har som bäst suttit på bänken för Uniteds a-lag. Reece Brown har dock hunnit spela a-lagsfotboll för tre klubbar, Bradford, Doncaster och Oldham under kortare låneperioder.

John Cofie
Den 19 år gamla anfallaren John Cofie är klar för en säsong i League One-laget Sheffield United. Cofie som var med i det Manchester United-lag som vann FA Youth Cup 2011, för övrigt genom att besegra just Sheffield United i finalen, har ännu inte ens etablerat sig i Uniteds reservlag. Cofie har emellertid provat på a-lagsfotboll då han under en period förra säsongen var utlånad till Uniteds samarbetsklubb Royal Antwerp.

Sean McGinty
Den unga försvararen Sean McGinty kommer att representera League Two-laget Oxford United den första halvan av säsongen 2012/13. McGinty hade en kort period i Morecambe i vintras innan en axelskada förstörde hans säsong. Formellt blir McGintys lån klart den 4 augusti, i god tid innan ligan startar, men han får trots det spela för Oxford under försäsongen.

Källa: Manutd.com