Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Försäsongen för reserverna och juniorerna *korrigering*

Det är inte bara Uniteds a-lag som förbereder sig inför säsongen. Reservlaget har fem träningsmatcher inplanerade, den första på måndag mot Longford, dessutom ska man möta Accrington i finalen av Lancashire Senior Cup. För juniorlaget väntar traditionsenligt spel i Milk Cup i Nordirland med start imorgon (idag) lördag.

Korrigering: Uniteds match mot Accrington är finalen i Lancashire Senior Cup och inte Manchester Senior Cup som jag ursprungligen rapporterade.

Milk Cup
För Uniteds juniorer väntar som vanligt en tripp till Nordirland och spel i Milk Cup eller Northern Ireland Milk Cup International Youth Football Tournament som är turneringens fullständiga namn. Turneringen är öppen för spelare födda den 1 januari 1995 eller senare. Turneringen har ett annorlunda format – de 24 deltagande lagen spelar tre kvalificeringsmatcher vardera, därefter rankas alla 24 lagen i en tabell där de fyra bästa går till semifinal medan övriga lag spelar placeringsmatcher. Matcherna i turneringen är 70 minuter långa och lagen får göra fem byten per match.

United inleder med en match mot nordirländska County Tyrone (detta kan väl närmast jämföras med ett svenskt länslag). I nästa vecka väntar matcher mot norska Revo Express och japanska Ichifuna. United har tagit ut följande 18 spelare till turneringen:

Målvakter: Pierluigi Gollini, Kieran O’Hara
Försvarare: Ryan McConnell, Louis Rowley, Liam Grimshaw, Nicholas Ioannou
Mittfältare: Ben Pearson, James Weir, Joe Rothwell, Andreas Pereira, Matthew Willock, Paddy McNair, Sean Goss, Josh Harrop, Devonte Redmond
Anfallare: Sam Byrne, James Wilson, Ashley Fletcher

Manchester United har vunnit turneringen fyra gånger, senast 2009, vilket är rekord. Förra säsongen nådde laget final, där blev man dock utklassade av Aspire från Qatar.

Uniteds matcher
21 juli, 18.00: Co Tyrone
23 juli, 19.00: Revo Express
24 juli, 20.00: Ichifuna
25 juli: placeringsmatcher (inklusive semifinaler)
26 juli: placeringsmatcher (inklusive finalen)

Reservlaget
Uniteds reserver har sex matcher inplanerade. Formellt kommer United till spel som Manchester United XI (undantaget finalen i Lancashire Senior Cup), vilket öppnar för att a-lagsspelare kan vara med men också att laget kan vara sämre än det ”ordinarie” reservlaget. Till exempel är ju många reservlagsspelare för tillfället i Sydafrika med a-laget.

United inleder med en kortare turné på Irland där matcher mot Longford och Cork väntar. Sedan väntar tre matcher i England, träningsmatcher mot Forest Green (b) och Peterborough (b) samt, inklämd mellan träningsmatcherna, finalen i Lancashire Senior Cup mot Accrington Stanley (spelas på Lancashire FA County Ground i Leyland). Till sist väntar en resa till Skottland och match mot Sir Alex Fergusons gamla klubb Aberdeen.

Spelschema
23 juli, 20.30: Longford Town – Manchester United XI
25 juli, 20.45: Cork City – Manchester United XI
5 augusti, 16.00: Forest Green Rovers – Manchester United XI
8 augusti, 20.00: Manchester United Reserves – Accrington Stanley (final i Lancashire Senior Cup, spelas i Leyland)
10 august, 20.45: Peterborough United – Manchester United XI
14 august, 20.00: Aberdeen – Manchester United XI

Källor: Manutd.com, United.no, Nimilkcup.org, Wikipedia