Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Rafael vann mot Cleverley och Giggs

Storbritannien förlorade på fredagskvällen mot Brasilien med 2-0 i Middlesbrough. Uniteds tre representanter Tom Cleverley, Ryan Giggs och Rafael da Silva spelade från start.

Det blev en tung afton för Storbritannien som ser fram emot att delta i OS-fotbollen för första gången sedan 1960. Brasilien var betydligt bättre under 90 minuter och kunde ha vunnit med större siffror än 2-0. Sandro gjorde 1-0 efter en frispark från Neymar medan Neymar själv satte 2-0 på straff.

Ryan Giggs är lagkapten för Storbritannien och spelade från start. Han låg bakom britternas bästa målchans då han lyfte in en bra placerad frispark i straffområdet. Giggs blev utbytt efter 63 minuter men kommer som lagkapten givetvis att vara tillbaka när turneringen börjar.

Även Tom Cleverley spelade från start för britterna. Cleverley spelade hela matchen men hade ingen lyckad afton. Han orsakade frisparken som Brasilien gjorde matchens första mål på och var i övrigt mycket anonym. Det är ändå positivt att Cleverley äntligen kunde spela 90 minuter i en match, det var länge sen sist. Vi räknar med att Cleverley kommer att vara ordinarie under OS.

Rafael da Silva spelade hela matchen för Brasilien. Han har fått tröja nummer 2, vilket borde betyda att han kommer att vara ordinarie under OS. Brasilien, som aldrig har vunnit OS, är en av turneringens stora favoriter.

OS-fotbollen börjar på torsdag. Storbritannien ställs mot Senegal på Old Trafford medan Brasilien ställs mot Egypten. United har en fjärde OS-spelare i David de Gea vars Spanien inleder mot Japan.