Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skadad Smalling borta tio veckor

Manchester Uniteds försvarare Chris Smalling har opererats för en skada på ett mellanfotsben och kommer att behöva runt tio veckor för att rehabilitera sig.

Smalling har varit borta en längre tid med en skada som förstörde hans chanser att få spela EM eller OS. Han är inte med laget i Sydafrika men förväntades vara spelklar till ligapremiären. I onsdags ådrog han sig emellertid en ny skada och efter en operation väntar nu omkring tio veckors rehabilitering.

Sir Alex Ferguson hade följande att säga till MUTV inför matchen mot Ajax Cape Town: ”[Smalling] fick en skada i onsdags och direkt bestämde vi att genomföra operationen så han är borta. Det är svårt att säga med mellanfotsben men det kan handla om tio veckor. Han har ingen tur, pojken, men han är ung och vi har gjort det rätta genom att ta hand om det direkt och få honom tillbaka så snabbt vi kan.”

Säsongen har inte ens börjat men skadesåpan väntar tyvärr inte. Förra säsongen är det troligt att skador hindrade oss från att vinna ligan och den här säsongen ser redan ut att gå i samma spår. Tröttsamt.

I andra nyheter noterar vi att Ben Amos inte följer med United till Kina. Han åker istället till England och inleder sitt säsongslånga lån med Hull.

Källa: Manutd.com