Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson nöjd med nyförvärven och Bebe

United spelade igår 1-1 mot Ajax Cape Town. Sir Alex Ferguson var relativt nöjd efter matchen trots att United inte vann och riktade framför allt beröm till Uniteds nyförvärv Shinji Kagawa och Nick Powell samt målskytten Bebe.

Om matchen
”Det var en tävlingsbetonad match. De orsakade en del problem för oss och vi bestämde oss för att göra ändringar och skicka in de yngre spelarna,” sa Sir Alex Ferguson till MUTV.

Ferguson gillade hur United kom tillbaka från underläge: ”Vi reagerade på att släppa in ett mål. Vi höjde tempot i vårt spel och kunde kanske ha gjort ett segermål. Det var en tillfredsställande insats, en tävlingsbetonad match och en fantastisk atmosfär. Nu har vi en 16 timmars resa [till Shanghai] och vi behöver återhämta oss från det först och främst.”

Om Bebe
Bebe gjorde sin första match för United sedan maj 2011 efter att ha varit utlånad till Besiktas förra säsongen. Då missade Bebe större delen av säsongen med en allvarlig skada och Ferguson säger att man nu ska utvärdera portugisens framsteg: ”Han hade sitt till Besiktas och sedan fick han en allvarlig skada vilket höll honom borta från större delen av säsongen. Det här var antagligen hans första match på omkring åtta månader så han kommer att vara nöjd att vara tillbaka i spel och nöjd att göra ett mål. Vi får se hur säsongen utvecklar sig för honom men det ger mig huvudvärk i form av antalet anfallare vi har där men det är ingen dålig sak.”

Om Kagawa
Japanen Shinji Kagawa gjorde sin första match och Ferguson var nöjd med hur Kagawa spelade: ”Shinji var mycket bra. Han är en intelligent fotbollsspelare, snabb och han har hela tiden sitt huvud uppe. Han vet när en passning måste slås och jag är nöjd.”

Om Powell
Uniteds andra nyförvärv för säsongen, Nick Powell, gjorde sin debut som Unitedspelare och Ferguson var nöjd: ”Nick Powell är en talangfull pojke. Han missade en del träning och 30 minuter var precis att anstränga honom i termer av fräschhet men pojken är en mycket stor talang.”

Källa: Manutd.com