Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Glada kommentarer från Kina

Sir Alex Ferguson var nöjd och debuterande Sam Johnstone var stolt medan Nick Powell reflekterade över skilda världar.

”Givetvis är det ett stolt ögonblick för mig och min familj,” sa den debuterande målvakten Sam Johnstone till MUTV. ”Jag fick ett SMS från min pappa i morse som sa att jag har jobbat för det här sedan jag var tio år gammal, vilket många i laget har. Vi har varit tillsammans en lång tid och det var många unga spelare på planen.”

Sir Alex Ferguson kunde inte berömma den sysslolöse målvakten för dennes insats utan tittade istället framåt. Återstår att se om Johnstone blir tredjemålvakt i United den här säsongen eller om han lånas ut för att få rutin. ”Han hade inget att göra,” sa Ferguson. ”Men han kommer att bli en bra målvakt. Vi vet alla att han är otroligt talangfull och han är bara 19 och växer hela tiden, även om han redan är en stor grabb.”

Ferguson var i övrigt nöjd med matchen: ”Jag var mycket nöjd. I andra halvlek gjorde vi det bra och drog upp tempot på matchen och försökte få in fler spelare i straffområdet. Vi var lite pedantiska i första halvlek men det har varit en bra träning.”

Uniteds nyförvärv Shinji Kagawa var på nytt i centrum för Fergusons beröm men även Bebe fick bra kritik: ”Jag tycker att vi hade mycket av bollinnehavet och Kagawa var involverad i det mesta av det. Han utsågs till matchens bästa spelare och han förtjänade det. Han gjorde det ganska bra vid målet även om det var en styrning. Det var bra arbete av Bebe också, som la upp läget för honom. I tycker att Bebe gjorde det mycket bra när han kom in.”

Ferguson talade också om de egenskaper som Kagawa tillför: ”Han kommer att bli en riktigt bra spelare och han imponerade ikväll. Has medvetenhet när han får bollen, hans fart i vändningarna och hur han attackerar försvarare är en tillgång för oss.”

Ferguson hade också några snälla ord att säga om Nick Powell och berättade att han bytte ut Powell som en säkerhetsåtgärd: ”Nick Powell gjorde det bra. Det är hans första match, han är bara 18. Men han fick en riktigt dålig tackling, en allvarlig sådan, i första halvlek. Han fortsatte spela men jag tyckte att det var bättre att byta ut honom. Han kände av smällen lite. Han är tvåfotad, han har bra balans och medvetenhet kring sig. Pojken ser ut som att kan bli en riktig toppspelare.”

Powell själv tyckte att det var fantastiskt att göra sin första match från start och jämförde sin situation med hans tidigare lagkamrater i Crewe: ”Jag var ok [efter smällen i första halvlek]. De var bara en liten smäll och mitt ben är ok. Det gjorde mig rädd men det är bra. Det var fantastiskt att få göra min första start och jag vill få lite mer tid att visa folk vad jag kan. Det är en stor skillnad mot Crewe – de är i Swindon på ett arméläger och jag har kommit hit till Kina så det är löjligt. Jag kommer överens med de flesta av [lagkamraterna] då det är en fantastiskt grupp grabbar och jag är glad att vara med dem.”

Källa: Manutd.com