Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Milk Cup: Seger räckte inte

United besegrade på tisdag kväll japanska Ichifuna med 2-1 i Milk Cup. Pearson och Wilson gjorde Uniteds mål. Segern var emellertid inte tillräckligt för att United skulle nå semifinal, istället väntar spel om plats 5-8.

United tog en tidig ledning genom Ben Pearson. United hade flera chanser att öka på ledningen men istället skulle Ichifuna kvittera. United reste sig emellertid och efter en tilltrasslad situation i målområdet kunde James Wilson göra 2-1.

I och med segern slutade United på femte plats i kvalspelet och man missade semifinalen med en poäng. United får istället kämpa om plats 5-8 i vad som kallas Globe-cupen (det kan väl närmast jämföras med ett svenskt B-slutspel).

I semifinalen i Globe lottades United att möta amerikanska South Coast Strikers. Strikers noterades precis som United för två segrar, bl.a. mot Uniteds banemän County Tyrone, och en förlust och slutade på sjätte plats i kvalspelet. Matchen spelas onsdag 20.00. United får eventuellt chans att ta revansch på Tyrone då nordirländarna ställs mot Etoile Lusitana i den andra semifinalen i Globe.

Manchester United – Ichifuna 2-1 (1-0)
Uniteds mål: Pearson (8), Wilson (61)
United: O’Hara – Rowley, McConnell, McNair, Grimshaw – Pearson, Rothwell, Harrop (Byrne), Pereira, Goss (Weir) – Wilson

Tre av Uniteds mål i måndagens 8-0-seger mot Revo Express kan ses på BBC.

Källor: Manutd.com, Nimilkcup.org