Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

OS: Rafael målskytt

Rafael da Silva gjorde matchens första mål när Brasilien besegrade Egypten i OS-premiären. Sämre gick det för David de Gea som fick se sitt Spanien förlora mot Japan medan Cleverley, Giggs och Storbritannien fick nöja sig med 1-1 mot Senegal. I andra nyheter noterar vi att Uniteds EM-spelare är tillbaka i träning efter sin semester.

Rafael målskytt
Rafael da Silva var glädjeämnet med Unitedögon när OS-fotbollen började. Inte nog med att han spelade hela matchen för Brasilien mot Egypten, han gjorde dessutom matchens första mål efter en dryg kvart. Han fick, omarkerad, bollen till höger i straffområdet, avancerade in centralt och sköt 1-0 med ett välplacerat skott. Rafael gjorde en utmärkt match och förhoppningsvis kan han efter OS bygga vidare på framgången och göra högerbacksplatsen till sin i United.

Brasilien ökade snart på sin ledning och hade 3-0 efter en halvtimme. Matchen borde där vara över men brassarna uppträdde naivt. Trots två reduceringsmål av Egypten fortsatte Brasilien att anfalla och ge Egypten möjligheter att kontra, den sista kontringschansen på övertid. Brasilien är ändå en given guldkandidat och kanske kan man vara bättre koncentrerade defensivt framöver.

Unitedryktade Lucas Moura satt på bänken hela matchen.

För Rafael väntar spel på hemmaplan Old Trafford när Brasilien tar sig an Vitryssland på söndag.

De Gea förlorade
David de Gea vaktade målet när Spanien föll med 1-0 mot Japan. Favoriten Spanien, som spelade mer än halva matchen med en match mindre efter en frilägesutvisning, gjorde en dålig match och bjöd Japan på mängder med chanser. De Gea var duktig i mål med flera fina räddningar, det insläppta målet kom efter en hörna och dåligt markeringsspel.

Spanien möter Honduras på söndag och behöver förstås vinna då.

Cleverley och Giggs spelade oavgjort
Storbritannien mötte ett fult spelande Senegal och fick nöja sig med 1-1 efter en sen kvittering av Senegal. Ryan Giggs hade den stora äran att leda det brittiska laget i matchen som spelades på Old Trafford. Stort för Giggs förstås och stort också för Tom Cleverley som spelade bredvid Giggs på det centrala mittfältet. Båda Unitedkillarna spelade hela matchen.

Giggs slog frisparken som efter lite kalabalik föll till Bellamy som kunde skjuta 1-0. Spelmässigt var Senegal aningen bättre och de skapade fler målchanser. Senegal kan dock tacka den svaga domarinsatsen för att man fick spela hela matchen med fullt manskap, laget stod för många fula tacklingar. Med elva spelare på planen kunde så Senegal kvittera med tio minuter kvar att spela.

Britterna möter Förenade Arabemiraten på söndag. Då krävs förmodligen en seger med tanke på att man har gruppens förmodat starkaste lag, Uruguay, i den sista gruppspelsomgången (spelas på onsdag).

EM-spelarna tillbaka i träning
Semestern är slut för Rooney, Nani, Young, Evra och Welbeck (Jones började träna tidigare i veckan). Uniteds EM-spelare (förutom Lindegaard som har varit med hela försäsongen) återvände idag för träning efter att ha fått förlängd semester. De får en kort försäsong men kommer att få speltid i Uniteds tre avslutande försäsongsmatcher.

Sir Alex Ferguson förklarar: ”Spelarna som [började träna idag] kommer med säkerhet att vara involverade i matcherna i Norge, Sverige och Tyskland. De måste spela i dessa matcher för säsongen närmar sig mycket snabbt. Det är viktigt för de här spelarna att få en match.”

Källor: London2012.com, Manutd.com