Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Market Drayton – United XI 2-6

Manchester Uniteds reserver vann enkelt mot Market Drayton i en träningsmatch. Lingard (2), Tunnicliffe, Bebe, Petrucci och Macheda sparkade bollen i mål för United och segersiffrorna blev till slut 6-2.

United kom till spel med ett närmast ordinarie reservlag. De spelare som var med a-laget på försäsongsturnén i Sydafrika och Kina var tillbaka i reservlaget. Motståndet i den här sent, dagen innan (!), annonserade matchen var däremot inte det starkaste. Trots att det hade regnat ordentligt på dagen var det 379 åskådare på plats.

United var bäst från start och hotade tidigt genom både Bebe och King. Ledningsmålet skulle så komma efter 14 minuter då Bebe spelade fram till Tunnicliffe som avslutade från snäv vinkel. Bebe brände flera bra chanser men fick vänta till den 38:e minuten innan han noterades i målprotokollet med ett nickmål efter inlägg av King. Tre minuter senare sköt Petrucci tre noll med ett lågt skott som styrdes in via en försvarare. Uniteds målvakt Johnstone gjorde en utmärkt räddning på en frispark precis innan halvtid.

Även i andra halvlek började United bäst. Lingard skruvade vackert in 4-0. Market Drayton reducerade på straff. Med timmen spelad gjorde Lingard sitt andra mål i matchen efter en utmärkt framspelning av Petrucci. Macheda gjorde 6-1 från nära håll. Market Drayton skulle ändå göra matchens sista mål, efter dåligt försvarsspel av United.

Lingard och Petrucci rapporteras ha varit Uniteds bästa spelare.

Market Drayton Rovers – Manchester United XI 2-6 (0-3)
Uniteds mål: Tunnicliffe (14), Bebe (38), Petrucci (41), Lingard (48, 60), Macheda (70)
United: Johnstone – Vermijl (Agnaldo 82), Veseli (Gladstony 82), Wootton, Brady – Bebe, Petrucci, Tunnicliffe, Lingard – King (Blackett 67), Macheda

Nästa match för reserverna är på fredag då man gästar Scunthorpe.

Källor: Manutd.com, @mrmujac