Muss.se » Nyhetsarkiv » Supporterklubben

MUSS och Glazer

Med anledning av att Manchester United noteras på New York-börsen kan det vara på sin plats att redogöra för supporterklubbens position gällande ägandet av Manchester United.

Den här artikeln bygger på MUSCS officiella uttalande på United.no i tisdags och ämnar samtidigt redogöra för MUSS position.

Enkelt sammanfattat kan man säga att MUSS fullt ut delar MUSCS åsikt. MUSS är en del av och jobbar (ideellt) för MUSCS. Supporterklubben kan inte stå på barrikaderna och leda protesten mot Glazer om man vill behålla sitt goda samarbete med Manchester United.

En svensk supporterklubb till en svensk klubb kan öppet protestera mot klubben. En skandinavisk supporterklubb till Manchester United lever emellertid i en helt annan värld. Att kunna erbjuda biljetter till Uniteds matcher måste vara en central verksamhet för oss och det kan vi endast göra genom ett gott samarbete med United.

MUSS är självklart för ett supporterägt och skuldfritt Manchester United.

Det är MUSS åsikt. Som privatpersoner kan vi uttrycka andra åsikter. Vi kan om vi vill protestera mot Glazer men vi kan inte göra det under MUSS eller MUSCS flagga.
Nyhetsrapporteringen på Muss.se påverkas inte av detta. Det finns inget som hindrar skribenterna på Muss.se att uttrycka åsikter som är kritiska mot United eller Uniteds ägare. Vi har öppet för diskussion både i kommentarsfältet och på vårt forum.

Signerat MUSS styrelse; Kent Yxell, Johan Nilsson, Mikael Österdahl och Bertil Andersson