Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson tjänar inte på börsnoteringen

Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson har, utan omsvep, låtit meddela att han personligen inte kommer att tjäna några pengar i samband med att United börsnoteras i New York.

Efter att det meddelades att Manchester United kommer att börsnoteras har det spekulerats att Sir Alex Ferguson var en av de som anställda som skulle tjäna pengar i det som kallas ”2012 Equity Incentive Award Plan”.

Sir Alex Ferguson har emellertid kraftigt dementerat detta:

”Vad gäller antydan att jag har berömt Glazerfamiljen för att jag kommer att vinna finansiellt från den föreslagna börsnoteringen, så finns det inte ett uns av sanning i den anklagelsen. Jag får inga betalningar, varken direkt eller indirekt, från börsnoteringen.

”I slutändan har jag ansvar för fotbollsdelen av klubben och för att göra det behöver du stöd från de över dig. Glazerfamiljen har låtit mig sköta mitt jobb, det finns ingen inblandning eller hinder, bara stöd.

”Mina beslut och övertygelse är inte baserad på vad som är bäst för min personliga vinst. Det är en anklagelse som förolämpar mig. Om det hade varit sant hade jag lämnat Old Trafford för länge sedan.”

Källa: Bloomberg.com