Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nytt kontrakt för Lindegaard

Manchester United meddelade idag att Anders Lindegaard har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Den danska målvakten kommer nu att vara Unitedspelare till och med säsongen 20015/16.

Anders Lindegaard blev Unitedspelare i januari 2011 och har till dags dato hunnit spela 13 matcher för klubben, en siffra som antagligen hade varit betydligt större om det inte hade varit för ett par olägliga skador.

”Anders är fortfarande relativt ung för att vara en målvakt men han har utvecklats enormt sedan han kom till oss förra året,” sa Sir Alex Ferguson. ”Det finns en hälsosam konkurrens om målvaktsplatserna, vilket alltid är bra för laget. Det är dock en huvudvärk för mig! Jag är nöjd att han har skrivit ett nytt kontrakt och också nöjd att se att han tydligt har återkommit från sommaruppehållet i bra form efter besvikelsen att ha drabbats av en skada förra säsongen.”

Lindegaard var förstås också belåten: ”Jag är mycket nöjd att ha skrivit på ett nytt kontrakt. Jag är glad och stolt att managern har visat det förtroende han har för mig genom att ge mig det här nya kontraktet. Det finns ingenstans i världen jag hellre skulle vara än just här. Konkurrensen för platser är tuff, precis som den ska vara i en klubb som den här. Det gör oss bara bättre som individer och, ännu viktigare, starkare som ett lag. Det är vad jag har drömt om hela mitt liv och inget gör mig stoltare än att bära Manchester Uniteds märke.”

Han har en förmåga att säga de rätt sakerna Lindegaard och det är lätt som supporter att identifiera mig med honom.

Jag är emellertid av åsikten att du alltid ska ha en uttalad förstamålvakt och jag är lite rädd att Ferguson ska fortsätta att byta målvakt så fort De Gea eller Lindegaard gör ett misstag. Jag tror att De Gea kan utvecklas till världens bästa målvakt men då krävs att De Gea får Fergusons fulla förtroende. Det är för övrigt klart att De Gea följer med United till Oslo och Göteborg. Återstår att se hur Ferguson resonerar.

Källa: Manutd.com