Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

OS: Rafael till final

Brasilien är nu en seger från sitt första OS-guld någonsin. Detta efter att man på tisdagskvällen besegrade Sydkorea med 3-0 i semifinalen.

Enkelt. Ja, svårare än så är det inte att sammanfatta Brasiliens semifinalseger mot Sydkorea. Även om Sydkorea faktiskt hade större delen av bollinnehavet så var det Brasilien som hade målchanserna och laget gled fram till en säker 3-0-seger.

Brasilien tog sig i lördags till semifinal efter vissa problem genom att besegra Honduras med 3-2.

Uniteds Rafael da Silva spelade givetvis hela matchen som högerback för Brasilien både i kvartsfinalen och semifinalen, precis som i de tre gruppspelsmatcherna. Han gör en mycket bra OS-turnering Rafael och även om man kan tycka att det hade varit bra för United att ha honom tillgänglig under försäsongen kan OS-framgången vara mycket positiv för Rafaels utveckling på lång sikt.

Brasilien, som jagar sitt första OS-guld i fotboll, möter Mexiko i finalen på lördag, matchen börjar 16.00.

Storbritannien utslagna i kvartsfinal
För Storbritannien med Tom Cleverley och Ryan Giggs i laget tog OS-äventyret emellertid slut i kvartsfinalen i söndags. Britterna fick bara 1-1 mot Sydkorea efter ordinarie tid och matchen skulle avgöras på straffar. I straffläggningen var Chelseas Sturridge ensam om att missa och inte ens under den brittiska flaggan klarar ett engelskt landslag av att vinna på straffar.

Tom Cleverley spelade hela matchen och gjorde mål på sin straff i straffläggningen. Cleverley har gjort en bra OS-turnering och kommer att utmana om en plats i Uniteds startelva om han lyckas hålla sig skadefri.

Ryan Giggs började på bänken men hoppade in efter 85 minuter. Giggs gjorde precis som Cleverley mål i straffläggningen men det räckte alltså inte. Därmed kan vi fastställa att Giggs tyvärr aldrig kommer att vinna något som landslagsspelare.

Källa: London2012.com