Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bristen på mål inget problem enligt Ferguson

Efter den mållösa matchen mot Barcelona har United endast gjort tre mål på fem träningsmatcher, detta är emellertid inget problem enligt manager Sir Alex Ferguson. Ferguson pratar också om skadade försvarare medan Wootton tycker att det var kul att spela mot Barcelona.

”Jag är inte bekymrad för tillfället [över bristen på gjorda mål],” sa Ferguson efter matchen mot Barcelona. ”Jag skulle vara det om vi hade börjat ligan. Det här är förberedelse för oss och några spelare behöver speltid efter att ha varit involverade i EM. De behöver den där 28-dagarsvilan och efter det handlar det om att komma ikapp. Jag försöker ge dem alla tillräckligt med speltid för att få dem till den rätta nivån innan säsongen börjar. Det är vad försäsongen är till för.”

Ferguson var relativt belåten med Uniteds insats mot Barcelona: ”Jag tycker att när du spelar mot Barcelona ör det välkänt att de får en extra spelare på mittfältet eftersom de inte spelar med en central anfallare. Du måste ha tålamod och se till att de inte kommer in i ytan bakom dina mittbackar eller innanför dina ytterbackar.

”Vi spelade en del bra fotboll emellanåt och båda lagen arbetade bra. Deras målvakt gjorde matchen bästa räddning från Shinji. Det var en briljant räddning och en hyfsad träning för båda lagen. Givetvis kommer vi att behöva använda de kommande få matcherna för att få alla till en bra nivå. Det är det allt handlar om nu, att ge alla gott om fotboll.”

Ferguson har också talat om Uniteds skadade försvarare. Chris Smalling blir borta längre än vi tidigare trodde medan Jones lämnade Norge med en skada och inte en sjukdom som det först rapporterades. Då Evans inte kommer att vara spelklar till ligastarten är Carrick ett alternativ i backlinjen:

”Evans återhämtar sig efter en operation. Smalling är borta i tre månader. Jones har en muskelskada i sin rygg och skickades hem från Norge. Så det vi är oroade för är mittbackarna.

”Evans kommer inte att vara redo för början på säsongen. Han kommer inte att vara långt borta men han kommer inte att vara klar. Smalling är borta och jag kan inte ge er någon uppdatering på Jones för vi har inte helt och hållet diagnostiserat det. Men Michael Carrick var absolut briljant [mot Barcelona] med sitt sätt att passa bollen och hans brytningar. Han var fantastisk.”

Den unga försvararen Scott Wootton är antagligen inte aktuell för spel mot Everton när ligan börjar den 20 augusti. Han fick dock lite speltid mot Barcelona och var mycket nöjd med den erfarenheten:

”De är ett fantastiskt lag så det skulle alltid be en fantastisk match att komma in i. Det är en fantastisk upplevelse. De har så många fantastiska spelare, du kan se det från det de har vunnit under de senaste åren, så det var ett umärkt lag att testa mig själv mot. Jag visste redan att de var ett fantastiskt lag men att se det direkt från bänken och sedan på planen bara betonar hur bra de är med deras passningsspel på ett och två tillslag. Det är utanför den här världen.”

Källa: Manutd.com