Reserverna vann Lancashire Senior Cup, förlorade mot Peterborough

Uniteds reserver har spelat två matcher. I onsdags besegrade man Accrington Stanley med 4-0 i finalen av Lancashire Senior Cup men på fredagskvällen bortaförlorade man mot Peterborough med 2-0.

United vann Lancashire Senior Cup
United och Accrington möttes i finalen av Lancashire Senior Cup. Cupen har ett annorlunda upplägg där de första omgångarna spelas en säsong medan finalen normalt spelas i slutet av försäsongen säsongen efter. United tog sig till finalen genom att besegra Blackpool på straffar i semifinalen efter att ha slagit Blackburn i kvartsfinalen.

United vann matchen med 4-0, efter två mål av Cole och ett var av Lawrence och King. Siffrorna speglar dock inte matchen, Johnstone var mycket duktig i Uniteds mål.

Lawrence, som ersatte Giverin efter 23 minuter, gav United ledningen precis innan halvtid. Cole gjorde 2-0 genom att runda målvakten tidigt i den andra halvleken. Accrington jagade sedan en reducering men med nio minuter kvar att spela gjorde Cole sitt andra mål och punkterade matchen efter fint förarbete av King. King skulle själv skjuta 4-0 i slutminuten efter en passning från Vermijl.

Detta var 14:e gången United vann Lancashire Senior Cup

Accrington Stanley – Manchester United Reserves 0-4 (0-1)
Uniteds mål: Cole (2), Lawrence, King
United: Johnstone – Vermijl, Fornasier, Thorpe, Blackett – Giverin (Lawrence 23, Veseli), Cole, Tunnicliffe, Petrucci, Bebe (Januzaj 65) – King

Förlust mot Peterborough
Uniteds reserver reste på fredagen till Peterborough för ännu en träningsmatch. Powell, Macheda och Lingard var tillbaka i truppen efter äventyr med a-laget men det hjälpte inte. Peterborough var snäppet bättre och vann rättvist med 2-0.

Om vi är snälla säger vi att den första halvleken var dålig.

Andra halvleken var mer händelserik. Johnstone svarade för en utmärkt räddning efter ett bra skott nästan direkt efter paus. Tio minuter in på halvleken fick Johnstone dock se sig besegrad. United gav bort bollen och Peterborough fick chansen att kontra på offensiv planhalva. Man kom till avslut på straffområdeslinjen och skottet styrdes över Johnstone och in i mål.

Peterboroughs andra mål gjordes av den förre Unitedspelaren Nicky Ajose. Ajose fick bollen i straffområdet efter en bra passning och besegrade Johnstone med ett bra lågt skott.

Peterborough United – Manchester United XI 2-0 (0-0)
United: Johnstone – Vermijl (Veseli 73), Fornasier, Thorpe, Blackett (King 66) – Cole, Tunnicliffe, Petrucci, Powell (Agnaldo 79), Lingard – Macheda

Uniteds reserver möter Aberdeen på tisdag i säsongens sista försäsongsmatch. Då finns det en möjlighet att laget förstärks av de a-lagsspelare som inte spelar landskamp på onsdag.

Källa: Manutd.com