Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nästa värvning: Angelo Henriquez

Det mesta tyder på att den 18 år gamla chilenska anfallaren Angelo Henriquez blir Manchester Uniteds nästa värvning. Det är Daily Mail som rapporterar att Henriquez idag, med positivt resultat, har genomfört en läkarundersökning i Manchester.

Henriquez föddes den 13 april 1994 och tillhör för närvarande Universidad de Chile. Han gjorde 11 mål på 17 matcher när Universidad vann Aperturamästerskapet 2012 (varje år spelas Aperturamästerskapet och Clausuramästerskapet). Enligt uppgift kommer det kosta United fyra miljoner pund att köpa spelaren.

Uppgifter gör gällande att United och Universidad skrev under ett avtal om spelaren redan 2009, där United fick rätten att under fem år signera spelaren. Anledningen till att United väljer att utnyttja det avtalet redan nu istället för att vänta ytterligare ett år är att Manchester city rapporteras ha visat intresse för spelaren.

Manchester United har ännu inte bekräftat övergången men då Daily Mail publicerar bilder på Henriquez i samband med läkarundersökningen förefaller övergången bara vara detaljer från att formaliseras.

Källor: Daily Mail, Therepublikofmancunia.com, Wikipedia.org