Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U21 vann i Stoke

Manchester United vann klubbens första U21-match någonsin genom att bortabesegra Stoke City med 1-0. Mittbacken Scott Wootton gjorde Uniteds mål men mest positivt är ändå att Darren Fletcher spelade hela matchen för United.

Som vi har nämnt tidigare har England omstrukturerat organisationen för reserv- och juniorlagsfotboll inför den här säsongen. Reservlagsligan har ersatts av en U21-liga (tre överåriga utespelare och en överårig målvakt får delta, vilket förklarar Fletchers spel) och den ligan hade premiär i helgen.

United ställdes alltså mot Stoke på bortaplan i premiären. Fletcher spelade hela matchen för United i jakten på en riktig comeback. Det blev en tät match där United tog ledningen genom Scott Wootton redan efter sju minuter, efter förarbete av Lingard och Tunnicliffe.

Målet skulle visa sig bli matchens enda. King hade flera bra chanser för United men kunde inte hitta nätet medan Johnstone var duktig i Uniteds mål.

Vi gläds förstås åt segern men mest gläds vi ändå åt att Fletcher äntligen är tillbaka och spelar fotboll. Det är förstås skillnad på U21- och a-lagsfotboll men vi gläds åt varje steg på vägen.

Stoke City U21 – Manchester United U21 0-1 (0-1)
Uniteds mål: Wootton (7)
United: Johnstone – M Keane, Thorpe, Wootton, Blackett – Cole, Fletcher, Tunnicliffe, Petrucci (Fornasier 69), Lingard (Veseli 90) – King (Lawrence 90)

Källa: Manutd.com