Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Henriquez snart klar

Anfallaren Angelo Henriquez kommer att bli sommarens femte värvning för United. Lite formalia återstår men United annonserade idag att man har fått tillstånd att registrera spelaren för klubben.

Henriquez, 18 år gammal från Chile, kommer att göra en sista match med sin nuvarande klubb Universidad de Chile imorgon.

Övergången har varit känd sedan i tisdags, men inget officiellt har meddelats förrän ikväll då United på sin officiella hemsida meddelar att Henriquez ska signera för klubben.

”United har annonserat att Angelo Henriquez har beviljats tillstånd av ett styrande organ som tillåter anfallaren att registrera och spela för klubben,” skriver Manutd.com. Bakom de fina orden antar jag att det är ett beviljat arbetstillstånd som döljer sig, det specificeras inte mer än noterat.

Det återstår att se vad Uniteds plan med Henriquez är. Det förefaller inte vara troligt att han redan nu kan utmana om en plats i laget, då konkurrensen på anfallspositionerna är mycket stor. Det har spekulerats att han ska lånas ut men det återstår att se.

Muss återkommer givetvis när de sista detaljerna är klara och övergången är formellt klar.

Källa: Manutd.com