Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fryers klar för Standard Liege

Standard Liege meddelade idag att Ezekiel Fryers har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Vänsterbacken Fryers, som snart fyller 20 år, debuterade förra säsongen för United. Hans kontrakt med United gick emellertid ut i sommar och han valde att inte acceptera Uniteds kontraktsförslag. Länge såg det ut som att han skulle hamna i Tottenham men idag står det alltså klart att belgiska Standard Liege blir Fryers nya klubb.

Trots att Fryers inte hade ett gällande kontrakt med United har United rätt till kompensation för spelaren. Summan på den kompensationen är okänd, antingen kommer United och Liege överens eller så bestämmer en tribunal summan. Det finns indikationer på att United krävde en relativt stor summa av Tottenham och Tottenham drog sig ur då de tyckte att summan var för stor och inte ville chansa i en tribunal.

Med utvecklingen under sommaren kan man spekulera i att Fryers kanske ångrar att han inte skrev på ett nytt kontrakt med United. Fryers hade garanterat fått en hel del speltid under försäsongen och det är möjligt att United hade varit nöjda med Fryers som backup till Evra. Samtidigt finns det indikationer på att United gav Fryers ett förhållandevis dåligt bud.

Nåväl, Fryers är nu Standard Lieges spelare och vi lär inte få någon ytterligare information i frågan.

Källa: Standard.be