Spelarbetyg: Manchester United-Fulham

United vann första matchen på Old Trafford då man besegrade Fulham med tre mål mot två. Ingen imponerande insats, men en betydligt bättre genomförd match jämfört med förlustmatchen senast. Vissa spelade bättre än andra, här följer spelarbetygen från dagens match:

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
Första målet var en markeringsmiss av försvararna. Det andra målet var dock ett misstag, då han gick ut för att boxa bort bollen, men felbedömde situationen. Förutom missen stod han för en stabil insats och gjorde ett par bra räddningar.

Betyg: 6/10 

Rafael
Utan tvekan matchens bästa spelare. Sattes inte på prov särskilt mycket defensivt, men var ständigt med offensivt. Följde med upp och hade ett bra samarbete med Valencia på högerkanten. Inte bara på kanten, petade in ett offsidemål, stod för ett tungt skott och gjorde även ett nickmål!

Betyg: 8/10

Michael Carrick
Han är ingen mittback och det märks. Gör det helt okej i vissa situationer, i andra inte. Evans satt på bänken idag och förhoppningsvis finns han tillbaka från start i nästa match.

Betyg: 5/10

Nemanja Vidic
En godkänd insats, inte mer än så. Ser inte alls lika säker ut, vilket jag tror beror på att han tvingas spela med Carrick på mittbacken. Stod för ett självmål, då han fick täcka upp efter att Carrick lämnat Petric i straffområdet – då även De Gea kom ut fel.

Betyg: 6/10

Patrice Evra
Gör en helt okej match, gjorde varken bort sig eller någonting speciellt bra. Följde med upp, men samarbetet med Young behöver slipas på.

Betyg:6/10

Tom Cleverley
Liksom matchen mot Everton gör Cleverley ett bra jobb på mittfältet. Alla vill att han ska lyckas, och detta kan mycket väl bli hans säsong. Spelade även fram till ett mål.

Betyg: 7/10

Anderson (utbytt 81)
Även fast han inte skapade någonting speciellt stod han för en godkänd insats. Jobbade bra och vann en del bollar på mitten.

Betyg: 6/10

Antonio Valencia
Mycket hände på högerkanten tillsammans med Rafael. Briggs stod för en bra insats och gav Valencia problem, men han lyckades ändå komma runt och skapa ett antal målchanser. Kul att se honom som högermittfältare, där han var en av Uniteds absolut bästa spelare ifjol.

Betyg:7/10

Ashley Young (utbytt 68)
Hade svårt i det sista läget när han väl skulle slå den avgörande passningen eller inlägget. Fick inte alls till sina ”curlar” i avsluten, som istället blev felträffar. Däremot assisterade han Rafael på ett av sina inlägg.

Betyg: 6/10

Shinji Kagawa (utbytt 68)
En väldigt spännande spelare i den spännande positionen mellan mittfält och anfallare. Fantastisk bollkontroll, teknik och spelförståelse. Hade en bra match, men man ser att potentialen kan ta honom betydligt högre.

Betyg: 7/10

Robin Van Persie
Ett galet avslut på sitt mål i absolut högsta världsklass – som höjer betyget. En riktig målskytt som United saknat sedan Van Nistelrooy. Men precis som i Everton-matchen var han inte delaktig i spelet, och fick inte mycket att jobba på.

Betyg: 6,5/10

Danny Welbeck (inbytt 68)
Spelade för kort tid för att betygsättas

Wayne Rooney (inbytt 68)
Spelade för kort tid för att betygsättas

Ryan Giggs (inbytt 81)
Spelade för kort tid för att betygsättas

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS