Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ferguson om Rooney, skador och ligacupen

Sir Alex Ferguson höll som vanligt presskonferens på fredagen. Här följer ett utdrag från den, med diskussion om Rooney, skador och ligacupen.

Wayne Rooney spelade inte från start mot Fulham vilket har skapat spekulationer om att Rooney ska vara på väg bort från klubben. Detta alltså efter en (1) match med Rooney på bänken. Nonsens? Självklart – Rooney förnekade allt som ”absolute rubbish” på Twitter medan David Gill kategoriskt säger att Rooney inte är till salu.

Sir Alex Ferguson förklarade bänkningen av Rooney med att Rooney helt enkelt inte är i form: ”Rooney var inte i lika bra form [som de andra spelarna]. Wayne har sagt det själv. Han behöver några matcher. Jag ville spela Robin van Persie på Old Trafford, även då jag visste att han inte var i 100-procentig form heller. […] Jag kunde inte ha startat med dem båda […].

”Det var inget enkelt val för jag var tvungen att lämna ute en väldigt bra spelare och en spelare som kan ge dig mål. Hans målskytte blir bättre hela tiden. Så det är inte ett enkelt val, men det gjordes.”

Nu dröjer det oavsett innan vi får se Rooney spela för United då Rooney blev skadad under sitt inhopp mot Fulham. Ferguson säger att skadan inte är allvarlig men att Rooney blir borta fyra veckor:

”Wayne är borta fyra veckor. Det är inget allvarligt med det faktiska såret, det är ett stort ett men det behandlades noggrant och väldigt snabbt. Vi räknar inte med några komplikationer från det. Jag tror att han kommer att vara tillbaka om fyra veckor. Det faktum att det var ett köttsår och inte en muskel- eller ledskada betyder att han kan göra en massa arbete på gymmet. Vi är inte så oroade över det.”

I andra skadenyheter missar Ashley Young matchen mot Southampton och landskamperna som kommer men det är inget allvarligt. Mellan raderna ser vi Ferguson kritisera FA: ”I termer av skador var det trevligt av FA att låta alla veta att Ashley Young är skadad. Han är borta efter skadan förra veckan. Det är inte alltför allvarligt.”

På försvarssidan handlar det fortfarande om mittbackar. Jonny Evans är redo för comeback, vilket betyder att Michael Carrick kan användas på mitten medan Phil Jones och Rio Ferdinand fortfarande har en bit kvar till matchform:

”Mittbackar är vår huvudsakliga oro just nu. Jonny Evans spelade i onsdags [för U21-laget mot Tottenham] och kom därifrån bra. Han är det bästa alternativ vi har. Phil Jones har tränat lite men är inte redo ännu. Rio Ferdinand är i samma situation. Åtminstone har vi en mittback tillgänglig, vilket är en förbättring. Det låter oss flytta tillbaka Michael Carrick till mittfältet.”

Ligacuplottningen ger problem
I veckan lottades ligacupen och United ställs mot Newcastle. Det ger huvudbry för Ferguson, då matchen ligger mellan Uniteds ligamöten med Liverpool och Tottenham. Det borgar för ett reservbetonat lag men ett möte med Newcastle kan vara väl tufft för ungdomarna.

”Jag tänker för mig själv att den ligger mellan Liverpool och Tottenham och jag säger: ’Ja, jag får spela de unga spelarna,’ men att spela mot Newcastle betyder att de tar med sig 7000 fans till en cupmatch på Old Trafford och att de spelar sitt starkaste lag,” sa Ferguson till MUTV.

”Nu måste jag noga överväga vilket lag jag spelar. Vi har Liverpool på söndagen innan och Tottenham på lördagen efteråt så det kommer att vara en ganska jobbig vecka.”

Källor: Manutd.com, @waynerooney