Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

26 spelare på landslagsuppdrag

Som bekant är det landslagsuppehåll och för Uniteds del betyder det att det är tomt på träningsanläggningen Carrington – hela 26 spelare är nämligen iväg på diverse olika landslagsuppdrag. Det handlar om VM-kval, träningslandskamper och diverse ungdomslandskamper.

Vi får förstås önska alla våra spelare lycka till! Men mest håller vi tummarna för att de ska återvända till Manchester utan skador.

England – Carrick, Cleverley och Welbeck
Vi börjar med England där United representeras av tre spelare. Tom Cleverley får en ny chans efter landslagsdebuten mot Italien i augusti. Michael Carrick var också med mot Italien efter att inte ha platsat i EM-truppen tidigare i sommar och är med nu också. Tredje Unitedspelare i den engelska truppen är Danny Welbeck.

England spelar VM-kval mot Moldavien (b) på fredag och Ukraina (h) på tisdag.

Europa – Lindegaard, Evra, Van Persie, Nani, Evans, King, Fletcher
Joshua King får chansen att göra landslagsdebut då han för första gången har blivit uttagen till Norges a-landslagstrupp. Norge spelar VM-kval mot Island (b) på fredag och Slovenien (h) på tisdag.

Robin van Persies Holland möter Turkiet (h) på fredag och Ungern (b) på tisdag. Oklart dock om Van Persie får spela då nya förbundskaptenen Louis van Gaal har sagt att Huntelaar är förstaval.

Anders Lindegaard är med i den danska truppen inför VM-kvalmatchen mot Tjeckien (h) på lördag. Nanis Portugal möter Luxemburg och Azerbajdzjan i VM-kval medan Patrice Evra och Frankrike möter Finland och Vitryssland.

Jonny Evans är med i Nordirlands trupp trots att han ännu inte har säsongsdebuterat för United. Nordirland är med i samma VM-kvalgrupp som Portugal och ställs mot Ryssland och Luxemburg.

Darren Fletcher kommer igen att träna med Skottlands landslag men han är inte aktuell för spel.

Längre bort – Valencia, Kagawa, Hernandez
Antonio Valencia och Ecuador fortsätter VM-kvalet med matcher mot Bolivia och Uruguay. Shinji Kagawa och Japan möter Irak i VM-kval och spelar dessutom en träningslandskamp mot Förenade Arabemiraten, båda matcherna i Japan. Javier Hernandez och Mexiko möter Costa Rica både borta och hemma i VM-kval.

På lägre nivå – De Gea, Powell, Amos och Bebe med flera
Kvalet till U21-EM närmar sig upplösning. En eller två matcher återstår i gruppspelet, sedan väntar playoff för de bästa lagen om de sju platserna som står på spel inför U21-EM i Israel (som är direktkvalificerade) nästa sommar.

Utlånade Ben Amos (Hull) är ensam Unitedrepresentant i det engelska laget, David de Gea är med i Spaniens lag. Båda målvakterna har avgörandet i egna händer. Robbie Brady (Irland), Marnick Vermijl (Belgien) och Bebe (Portugal) spelar också U21-kval.

I det engelska U19-landslaget hittar vi fyra bra spelare: Jonny Sutherland, Nick Powell, Tyler Blackett och Jack Barmby. Tom Lawrence (Wales) och Charni Ekangamene (Belgien) är också på U19-uppdrag medan Frederic Veseli spelar U20-fotboll med Schweiz.

På hemmaplan
Wayne Rooney, Chris Smalling, Phil Jones och Ashley Young saknas alla i den engelska truppen p.g.a. skador medan Rio Ferdinand och Paul Scholes inte är uttagna. Nemanja Vidic är inte med i Serbiens trupp och Alexander Buttner platsar inte i Holland. Varken Anderson, Fabio eller Rafael fick plats i den brasilianska truppen. Ryan Giggs rullar tummarna. Federico Macheda platsar inte i Italiens U21-landslag.

Källor: Manutd.com, Fifa.com, Uefa.com