Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Jones borta 6-8 veckor

Manchester Uniteds försvarare Phil Jones blir borta sex till åtta veckor efter att ha opererats för en knäskada han ådrog sig på träning.

Jones har inte spelat alls den här säsongen, efter att ha skadat ryggen under försäsongen. Nu rapporteras alltså om ett nytt bakslag för den unga försvararen.

En talesperson för United berättar för Manutd.com: ”Phil Jones har opererats för en skada på menisken som han ådrog sig på träning och kommer att behöva sex till åtta veckors rehabilitering.” Vi kan alltså räkna med att Jones är borta åtminstone till slutet av oktober.

Totalt är skadeläget ändå relativt kontrollerat för United just nu. Chris Smalling är precis som Jones borta en längre tid, med en möjlig comeback i november. Wayne Rooney blir förmodligen borta till månadsskiftet efter skadan mot Fulham. Ashley Young finns också på skadelistan, där har vi emellertid anledning att tro på en comeback redan i september.

Annars är både Rio Ferdinand och Jonny Evans tillbaka i spel, vilket gör att United faktiskt har sex försvarare i speldugligt skick. Tittar vi offensivt är alternativen ännu fler.

United tycks emellertid ha uppmärksammat att man har haft överdrivet många spelare på skadelistan de senaste säsongerna. United satsar 13 miljoner pund på att öppna ett högklassigt medicinskt center på träningsanläggningen Carrington.

Enligt Physioroom.com hade United överlägset flest skador under förra säsongen, totalt hade United 1681 skadedagar under förra säsongen, tvåan Tottenham hade 14 procent färre skadedagar medan Manchester city, som hade den bästa skadestatistiken, hade 89 procent färre. Det är onekligen en befogad åtgärd av United.

Källor: Manutd.com, Telegraph.co.uk, Physioroom.com