Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Sir Alex om Kagawa, Van Persie och Fletcher.

Sir Alex har precis som varje fredag inför match haft sin presskonferens idag. Det var bara glada nyheter om Kagawa och Van Persie, båda är skadefria. Han pratar även en del om Fletcher och att han är med i truppen i morgon. Här har ni exakt vad Sir Alex sa.

Om skador:
”Alla är skadefria utom de vi vet om, som är Phil Jones och Chris Smalling. Jones var en stor smäll för oss, han fick en skada under träning förra helgen och blir borta 8-10 veckor. Vi förväntar oss att Smalling är tillbaka i träning inom en månad. Men med Jonny Evans tillbaka så ser det genast mycket ljusare ut i försvaret än vad det gjorde för ett par veckor sedan.”

Om landskamper:
”Du blir alltid orolig över spelare som reser långa sträckor under landslagsuppehåll. Vi hade Chicharito, Valencia och Kagawa som gjorde det, men alla har gjort det förut. Fast när det gäller Shinji så vet vi inte hur han reagerar när han rest långt. Förhoppningsvis är han okej.”

Om Darren Fletcher:
”Darren har tränat bra och spelade med reserverna i tisdags. Nästa steg är när vi kan involvera honom i en match med förstalaget. Han är med i truppen i morgon för att jag tror det kan ge honom en boost. Det är en chans till framsteg och i den här stunden så går allt bra för honom. Vi förstår situationen han måste handskas med och att det kan ändras. Men förhoppningsvis så klarar han av sin diet och hur han hanterar den. Saker går bra just nu när det gäller honom.”

Om att möta Liverpool nästa helg efter Hillsborough rapporten:
”Det ska inte behövas sådant som hände i veckan för att supportrar ska respektera varandra. Det är två stora klubbar som borde förstå varandras problem. Att vi spelar mot dem efter rapporten kommit fram drar bara mer fokus på det hela. Båda klubbarna har genomlidit stora förluster genom fotboll. Ingen av klubbarna vill ha sämre rykte, så du hoppas att båda lagens supportrar bara stödjer sina klubbar och inget annat.”

Om våra äldre spelare:
”Min personliga känsla är att Ryan kan spela ett par år till. Scholes har en helt annan fysik och har haft sina skador, men ändå spelar han sin 700:e match. Rio spelar sin 400:e match vilket är fenomenalt. Det är en milstolpe för alla tre och ett lysande exempel för de yngre spelarna om vad som kan uppnås.”

Om att vi släpper in så mycket mål:
”Vi släpper in enkla mål just nu, och vi ska ändra på det precis som vi gjorde förra året. Försvaret är lika viktigt som anfallet, vi gör mycket mål men man måste balansera det. Måste vi göra tre mål för att vinna varje match? Jag vill inte fortsätta på den vägen. Förhoppningsvis kan vi hålla Ferdinand Vidic skadefria så det kommer hjälpa till en del.”