Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Kommentarer efter segern mot Galatasaray

Manchester United vann igår med 1-0 mot Galatasaray på Old Trafford i säsongens första Champions League-match. Mycket av eftersnacket kom emellertid att handla om Nanis straffmiss och det faktum att United nu har missat tre av tre straffar den här säsongen.

Om straffen
De flesta tyckare menade att Nani sköt en dålig straff, Nani själv håller inte med och menar istället att målvakten gjorde en bra räddning. Nani lovar också att United kommer att göra mål på nästa straff: ”Jag väntade på att målvakten skulle röra sig men han var väldigt smart och rörde sig inte förrän jag hade valt en sida. Han gjorde en fantastisk räddning. Det här är bara för stunden. Alla har missat en chans. Nästa gång spelare det ingen roll vem som kommer att ta straffen, vi kommer att göra mål, 100 procent.”

Sir Alex Ferguson var förvånad att inte Robin van Persie tog straffen och Uniteds manager menar att han i framtiden ska bestämma i förväg vem som ska skjuta Uniteds straffar: ”För att vara ärlig med dig hade jag ingen aning. Jag tror att Nani bara sprang och tog tag i bollen. Jag tyckte att Robin skulle ha tagit den. Jag tror att vi kommer att behöva bestämma före matchen, det var mitt fel, jag borde ha [bestämt vem som skulle slå straffen].”

Carrick sällsynt målskytt
Michael Carrick gjorde Uniteds mål, ett sällsynt sådant, och han menar att man inte kan förvänta sig många mål av honom då han spelar så defensivt: ”Folk säger att jag borde göra fler [mål] men det handlar om den position du spelar på. Tittar du på andra defensiva mittfältare över Europa ser du att de inte nödvändigtvis gör många mål. I en ideal värld skulle jag vilja göra fler mål men jag är egentligen inte i närheten av straffområdet så mycket.”

Carrick hade chansen att lägga sig ner för en given straff precis innan han slog bollen i mål och nämner Uniteds straffproblem som en faktor till varför han stod på benen: ”Jag la mig inte ner för att med tanke på hur vi slår straffar kanske vi inte hade gjort mål. Jag gör inte många mål ändå så när du får en chans att peta in den måste du ta den. Jag skulle inte lämna bort en sådan chans från fem meter.”

Ferguson välkomnar Fletchers comeback
Darren Fletcher gjorde comeback efter lång frånvaro. Sir Alex Ferguson var förstås att ha sin mittfältare tillbaka i spel även om Fletcher har en bra bit kvar till formen: ”Han har varit borta länge och jag tror att supportrarna förstår vilken svår tid grabben har haft. [Publikens ovation] var ett sätt att visa respekt för en riktigt ärlig och förträfflig ung grabb. Jag var nöjd för hans skull. Han gjorde det inte fantastiskt men han gjorde det inte dåligt. Med tanke ppå att det var hans första match på tio månader tycker jag att han skötte sig mycket bra.”

Ferguson om segern
Uniteds manager menar att Galatasaray har mycket erfarenhet och att United hade problem med koncentrationen. Ferguson var ändå nöjd med Uniteds andra halvlek och menar att United kunde ha vunnit med betydligt större siffror:

”Galatasaray har mer erfarenhet i sitt lag och i första halvlek gav vi bort bollen och de kontrade bra på det. Jag tycker att [vår] koncentration brast emellanåt. Det är ovanligt för oss att vara så slarviga med bollen. I andra halvlek gjorde vi mycket bättre i det avseendet. Jag var nöjd med andra halvlek, den var mer solid, vi hade bättre koncentration och spelade hem segern riktigt bra.

”De hade aldrig några chanser och alla chanser föll till oss. Vi kunde ha gjort fyra eller fem mål i andra halvlek. De hade stort självförtroende i sitt spel och bollinnehav. Du får det med de europeiska lagen. Det är inget problem, du måste bara ha tålamod och se till att när du har bollen får du det att räknas och genom att missa de chanser vi gjorde i andra halvlek höll vi oss på gränsen.”

Fatih Terim missnöjd med resultatet
Galatasarays manager Fatih Terim var inte nöjd med resultatet men tycker ändå att hans lag gjorde en hygglig match och visade rätt inställning. Han tycker att de lika gärna kunde ha förlorat med fler mål som att ha fått med sig en poäng:

”Vi är ledsna över förlusten. När du tittar på förlusten är det inte positivt. Men det gjorde oss glada att se Galatasarayandan på planen. Spelarna var nervösa i början men spelade bra efter målet fram till halvtid. […] Vi kunde inte bara ha utsatts för en större förlust men vi kunde ha gjort ett kvitteringsmål och gått ännu längre. Vi nekades av trävirket vid tre tillfällen.”

Källor: Manutd.com, Uefa.com, Guardian.co.uk