Matchrapport: Manchester United-Galatasaray SK 1-0

Utan att imponera inledde man gruppspelet i Champions League med tre poäng. Detta efter att ha besegrat turkiska ligamästarna Galatasaray med 1-0, då Michael Carrick stod för matchens enda mål. Till skillnad från fjolårets upplaga av Champions League ställde Ferguson upp med starkast möjliga lag.

Härligt att få höra Champions League-hymnen igen efter fjolårets fiasko i den finaste av klubbturneringar. Förutom hymnen hörde vi även de tillresta och fanatiska anhängarna av Galatasaray. Utan att ha sett matchen på plats kunde man enkelt konstatera att det var bland dem mest högljudda bortasupportrarna som besökt Old Trafford.

Laget i sig var inte lika bra som supportrarna, men kunde genom snabba omställningar skapa ett antal farliga målchanser. Turkarna lyckades inte få hål på De Gea, spanjoren som gjorde en bra match. Istället kunde Michael Carrick göra matchens enda mål och ge United tre viktiga poäng.

Första halvlek
Redan i den första matchminuten kunde Galatasaray ha fått straff. Det var Vidic som skulle spela upp bollen, utan att se anfallaren Bulut jagades bakom sig. Istället för att sparka på bollen träffade han Bultuns ben, men domaren valde att fria. Kort därefter prickade Amrabat ribban på ett skott utanför straffområdet, efter en snabb omställning där Unitedmittfältet hade en alltför offensiv utgångsposition.

I följande anfall kom matchens enda mål. Carrick driver upp bollen genom mitten, väggar först med Van Persie och sedan med Kagawa. Kommer fri mot målvakten och gör en skottfint, blir fälld av målvaktens ben och faller, men lyckas peta in bollen i öppet mål. Kontrollerade spelet efter målet men lyckades inte skapa några farliga målchanser.

United började tappa väldigt enkla bollar och turkarna fixade fram ett par farliga hörnor. Evra tappade återigen bollen och drog på sig en frispark längs Uniteds kortlinje. Alla väntade sig ett inlägg, men bollen spelades bakåt mot Altintop som sköt precis utanför. En markeringsmiss utan dess like, då det inte fanns en Unitedspelare i närheten av skjutande Altintop.

Andra halvlek
Tidigt in i andra halvlek hittade Nani och Kagawa varandra snyggt. Efter ett par väggspel mellan varandra i straffområdet kom japanen till skott, som täcktes ut till hörna. Därefter skapade Galatasaray ett par halvchanser, ett skott stax utanför av Altintop följt av en nick strax utanför av mittfältaren Inan.

Rafael, som var väldigt offensiv matchen igenom, bröt inåt i planen. Kom förbi ett par försvarare i hög fart och tacklades ner av Yilmaz, vilket resulterade i straff för United. Nani, som hade misslyckats med det mesta i matchen, sprang snabbt fram till bollen och visade tydligt att han tänkte ta den. Portugisen stannade upp i ansatsen fram mot bollen, i ett försök att få ner Muslera, vilket han misslyckades med. Istället slår han den till vänster i perfekt höjd – för målvakten, som enkelt räddar straffen.

En stor del av Uniteds chanser skapades på högerkanten, precis som i tidigare matcher den här säsongen. Samarbetet mellan Valencia och Rafael som ständigt fyller på offensivt har fungerat utmärkt, även i denna match. På typiskt Valencia-vis gick högermittfältaren förbi Galatasarays backar gång på gång. Men inläggen och inspelen från Valencia var under all kritik denna match.

Galatasarays förväntade tryck efter kvittering kom aldrig, United hade kontroll över bollen och kunde spela av matchen. Domaren Wolfgang Stark blåste av matchen och tre poäng var ett faktum. Ingen imponerande seger, men ack så viktig. Darren Fletcher byttes in i den 79:e minuten och fick ett varmt välkomnande av Unitedfansen.

En match där United återigen hade svårt att skapa kvalificerade målchanser, trots att man spelade en offensiv fotboll. Carrick och Scholes spelade högt upp i banan, ibland för högt då Galatasaray tilläts använda sig av ett kontringsspel. Michael Carrick gör en bra match, både offensivt som defensivt. Kagawa gör det bra som länken mellan mittfält och Van Persie, är ständigt delaktig i speluppbyggnaden och låg bakom målet. Rafael har haft en lovande säsongsinledning och kan förhoppningsvis bibehålla sin form. Robin Van Persie var tyvärr desto blekare. Precis som tidigare matcher blir han inte delaktig i spelet. Detta innebär att han blir helt osynlig när han går mållös från matcher.

Manchester United-Galatasaray SK 1-0 (1-0)
1-0 (7′) Michael Carrick

Man Utd: De Gea- Rafael, Evans, Vidic, Evra- Valencia, Carrick, Scholes (Fletcher 79′), Nani- Kagawa (Welbeck 84′), Van Persie (Hernandez 81′)

Oanvända avbytare: Lindegaard, Ferdinand, Anderson, Cleverley

Galatasaray: Muslera- Dany Nounkeu, Balta, Kaya, Eboue- Altintop, Inan, Melo (A Yilmaz (79′)- B Yilmaz, Bulut (Elmander 15′), Amrabat (Colak 63′)

Publiksiffra: 74,653
Domare: Wolfgang Stark, Tyskland


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS