Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför Manchester United – Newcastle United

Det har blivit tid för United att inledda det inhemska cupspelet. Ligacupen är som ett kärt barn med många namn och i år heter cupen Captial One Cup. Imorgon heter motståndet Newcastle United som kommer på besök till Old Trafford och det är alltid spännande att se laguppställningarna inför tidiga möten i Ligacupen. Just ligacupen ses ofta som ett skyltfönster för unga spelare i United att visa upp sig. Många kallar cupen ”Kalle Anka” just för att många av storlagen använder sig av sina unga spelare men för mig finns det en tjusning i att skicka fram yngre förmågor som vill prestera.

Newcastle United
Newcastle har startat säsongen på ett positivt sätt och personligen är jag imponerad över deras offensiv. De har tagit sig vidare i Europa League och skrapat ihop 8 poäng på 5 matcher i ligan. Deras anfallsduo Demba Ba och Cissé är duktiga spelare och Cabaye är en tvåvägsspelare av hög klass. Nu tror jag inte att Newcastle kommer ställa upp med bara naturliga A-lagsspelare. Tränare Alan Pardew har avslöjat att Coloccini och Tiote kan göra comeback efter skador i matchen. Annars är det svårt att sia vilka som kommer spela.

Skador enligt physioroom är Krul, Simpson, Taylor

Spelare att se upp för är Tiote. Blir inte förvånad om han utökar skadelistan och därför hoppas jag att spelarna i United ser upp för honom.

Möjlig startelva (4-2:3-1):
Harper
Perch, Coloccini, Williamson, Santon
Tiote, Gosling
Obertan, Vuckic, Amalfitano
Shola Ameobi

Manchester United
Efter vinsten på Anfield i helgen är det med gott mod United kliver in i ligacupen. Säsongen började med en förlust mot Everton men har efter det inbringat idel vinster. Spelmässigt finns det mer att önska men den formen är något som Sir Alex håller inne med till våren när de olika tävlingarna börjar dra ihop sig. Och vem kan klaga när United ligger på andra plats i ligan och vann första matchen i Champions League. Nej, det går inte att klaga på det stora hela! Nu tror jag att vi kommer se en ung startelva imorgon mot Newcastle. Jag hoppas få se nyförvärvet Henriquez på planen!

Skador enligt physioroom: Rafael oklart, Vidic 8 veckor, Jones 1 månad, Young 1 månad, Smalling 2 veckor, Rooney dagar.

Möjlig startelva (4-4-2):
De Gea
Vermijl, Wootton, M.Keane, Büttner
Nani, Powel, Fletcher, Lingaard
Macheda, Henriquez

Tidigare möten mellan Manchester United – Newcastle United på Old Trafford:
11-12 1-1
10-11 3-0
08-09 1-1
07-08 6-0
06-07 2-0
05-06 2-0
04-05 2-1
03-04 0-0
02-03 5-3
01-02 3-1

Kuriosa: Newcastle har inte vunnit mot United på Old Trafford sen 1972. De senaste 30 mötena på Old Trafford har slutat med 22 vinster för United och 8 oavgjorda.

Manchester United – Newcastle United

Capital One Cup (Ligacupen)

Old Trafford

26/9 (Imorgon Onsdag) Matchstart 20:45

Domare: Anthony Taylor

Tror inte matchen sänds i svensk TV. Vi får leta stream