Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mike Phelan inför ligacupen

Manchester Uniteds assisterande manager Mike Phelan tog hand om snacket inför kvällens match mot Newcastle i ligacupen. En av sakerna han nämner är att man vill gå långt i ligacupen eftersom det är bra för klubben.

Om laget:
”Vi har en hel del spelare att välja mellan, vi vill gärna involvera yngre spelare lika mycket som vi vill ha med dem som spelat de 5-6 sista matcherna. Det är viktigt att vi ger dessa spelare tillfällen att prestera.”

”Vi har en bra mix av ungdomar och spelare med erfarenhet, och vi vill vara säkra på att prestera samtidigt som spelarna som är med får visa sina förmågor och vad de kan erbjuda.”

”Managern har alltid sett dessa matcher som ett tillfälle att titta på spelarnas utveckling, för att se vart vissa spelare är och om de är kapabla av att vara en del av en lång säsong. Det svåra är att ge dem matcher för att bevisa det, man vill inte bara ha en match, utan flera matcher. Förhoppningsvis kan denna cup ge oss det.”

Om Newcastle:
”Jag vet inte vad Newcastle kommer att göra angående laguttagning. Men under de senaste två åren så har lag generellt börjat se den här cupen som ett tillfälle till en titel, och försöka vinna den. Det är alltid en pokal i slutet för något lag, och vi försöker alltid vinna alla tävlingar vi är med i.

Sammanfattning:
Vi kommer alltså troligen att få se en del ungdomar ikväll, helst med tanke på skadorna där bak så vore något annat konstigt. Matchen börjar 20:45 och startelvan postas här på Muss runt 50 minuter innan som alltid.