Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Man Utd – Tottenham

Toppmöte (nåja) på Old Trafford när United tar emot Tottenham, tvåan mot åttan i tabellen. United har inlett spelmässigt riktigt dåligt men ligger ändå tvåa, Tottenham har bytt ut nästan hela sin centrallinje. Matcherna lagen mellan brukar vara väldigt bra och inte sällan blir det mycket mål, Tottenham har dock inte vunnit mot United på Old Trafford på mycket länge.

Tottenham
Harry Redknapp byttes ut mot Andres Villas-Boas under sommaren, dessutom har flera spelare, framför allt centralt, bytts ut. Modric, King och Van der Vaart är de största namnen som försvunnit, men även Bassong, Kranjcar och Pienaar bör nämnas. In har bl.a Vertonghen, Dembele, Sigurdsson, Lloris och Dempsey kommit. För mig har Spurs förbättrat sin trupp. Målvakten Lloris är mycket bra, näst efter De Gea är han kanske den bästa unga (under 26) målvakten i världen idag. Han har dock inte fått starta i ligan ännu, han har bara stått i cuperna, man litar fortfarande till veteranen Brad Friedel, som brukar idiotspela mot United.

På skadelistan, enligt Physioroom, finns Parker, Kaboul, Essou-Ekotto och Livermore, dessutom frågetecken på både Adebayor och Naughton.
AvB föredrar att spela med 2 defensiva mittfältare bakom 4 offensiva spelare, det lär inte bli ändring på det. Jermaine Defoe är i bra form och kan en bra dag få till det rejält. I bra form har också Lennon varit, så Evra kommer återigen få en tuff match på sin kant. Utan en naturlig vänsterback så tror jag att Vertonghen spelar där och att Caulker gör sällskap med Gallas centralt.

Möjlig startelva (4-2-3-1):
Friedel
Walker, Gallas, Caulker, Vertonghen
Dembele, Sandro
Lennon, Sigurdsson, Bale
Defoe

Bänk: Lloris, Naugton, Dawson, Huddlestone, Dempsey, Townsend, Adebayor

Manchester United
United är inne i en resultatmässigt bra period, spelet har dock inte alls fungerat. Senast nu mot Newcastle var det kanske det bästa spelet hittills, så kanske är något på gång. Sir Alex har haft problem att få ihop försvaret med alla skador, vilket gett ett sämre försvarsspel än brukligt. Nu är United nere på 2 friska mittbackar, varav Rio Ferdinand är den ena, inte särskilt betryggande. Darren Fletcher gjorde sin första start sedan i fjol nu senast mot Newcastle, även Wayne Rooney var tillbaka, och var riktigt bra. Sir Alex märkliga beslut med målvakterna gör att det är svårt att resonera vem som kommer att stå. Tottenham har ingen stor targetplayer som man kan sikta på vid inlägg, därför bör ju så klart De Gea stå, men just därför så står väl Lindegaard. Jag tycker det är besynnerligt minst sagt och fortsätter det så här så tycker jag att De Gea bör röra på sig till en annan klubb, där han garanterat blir den världsmålvakt han (i mina ögon) redan är.
Utan yttrar, nej jag räknar inte Nani i nuvarande form, så tror jag att United spelar mer centralt mot Tottenham, och låter ytterbackarna sköta kanterna, något som kan bli farligt med tanke på Spurs kantspelare. Scholes hoppade in mot Liverpool men spelade inte alls mot Newcastle, vilket gör att han med all säkerhet startar ihop med Carrick och förhoppningsvis Tom Cleverley. Kagawa ihop med Rooney bakom Van Persie är nog ingen vågad gissning.

Phil Jones, Chris Smalling, Nemanja Vidic, Ashley Young och Antonio Valencia missar definitivt matchen. Rafael fick utgå mot Liverpool men verkar spelklar

Möjlig startelva (4-3-2-1):
Lindegaard
Rafael, Ferdinand, Evans, Evra
Scholes, Carrick, Cleverley
Rooney, Kagawa
Van Persie

Bänk: De Gea, Wootton, Fletcher, Giggs, Anderson, Welbeck, Hernandez

Senaste 10 mötena mellan Manchester United – Tottenham på Old Trafford:
11-12 3-0
10-11 2-0
09-10 3-1
08-09 5-2
07-08 1-0
06-07 1-0
05-06 1-1
04-05 0-0
03-04 3-0
02-03 1-0

Kuriosa: Tottenham har inte vunnit mot United på Old Trafford sen december 1989. Sedan dess har United vunnit 22 möten av 26, resterande 4 alltså oavgjorda.

Manchester United – Tottenham

Premier League

Old Trafford

29/9 (Imorgon lördag) Matchstart 18.30

Domare: Chris Foy

Matchen sänds Viasat Fotboll och HD