Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18 tog första hemmavinsten

U18 tog sin första seger på hemmaplan efter att man slagit Sunderland med 2-0. Sam Byrne och Mats Daehli blev målskyttar för hemmalaget.

United tog tidigt tag i spelet och förde matchen helt. De stora chanserna uteblev inledningsvis men efter 30 minuter får United bra tryck och Sunderland får inte iväg bollen, det slutar med att en Sunderlandspelare ska nicka hem till målvakten men då är Sam Byrne påpassligt framme, tar emot bollen, vänder snabbt och slår enkelt bollen förbi målvakten.

Sunderland kommer upp lite mer på slutet men United har bra kontroll på matchen.

Andra halvlek är mer öppen, båda lagen har sina chanser men det är United som är det klart hetare laget och som skapar det mesta. Det dröjer dock till den 90e minuten innan matchen avgörs; Daehli kommer in från sin vänsterkant och driver in straffområdet då han lägger en behärskad bredsida i målvaktens bortre hörn.

United gör inte sin bästa match men spelar bra och kontrollerat. Har man bollen såpass mycket så kommer det ofta gå bra. Daehli är nyckeln offensivt och ligger bakom det mesta som United skapar. Även målvakten Gollini är bra och räddar det han får emot sig. Plus också till mittfältaren Ben Pearson som sällan gher bort en boll och tar hela tiden kloka beslut på planen samt till målskytten Sam Byrne som är vaken när det vankas målchanser.

Manchester United U18 – Sunderland U18 2-0 (1-0)
Uniteds mål: Sam Byrne (30), Mats Daehli (90)
United: Gollini – Love, Rowley (Wilkinson 72), McNair, Grimshaw – Pearson, Weir, Rothwell (Gorre 72) – Byrne, Rudge, Daehli.