Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Fyra spelare friskanmälda

Sir Alex Ferguson höll idag som vanligt en presskonferens inför helgen. Där meddelades det att Michael Carrick, Jonny Evans, Ryan Giggs och Paul Scholes är spelklara inför söndagens bortamatch mot Newcastle. Vidare fick vi veta att Chris Smalling är tillbaka i träning och att Ashley Young antagligen börjar träna igen i nästa vecka.

Ferguson om skadeläget:
”Vi har i stort sett samma trupp som häromkvällen, plus Giggs, Scholes och Carrick. Michael Carrick hade sjukdomskänning. Jonny Evans är okej, han hade en lårkaka som han drog på sig i lördags mot Tottenham och vi tog bara ut honom mot slutet [i matchen mot Cluj].

”Den enda andra som har en chans att komma tillbaka snart är Smalling. Han har börjat träna fotboll och det hjälper oss, särskilt som vi har problem på mittbacken. Jones är fortfarande borta. Young kommer att börja träna under landslagsuppehållet, framför allt i den andra veckan och kan med lite tur vara tillbaka till matchen mot Stoke.”

Vi noterar att Ferguson inte diskuterar Antonio Valencia. Vilket mycket väl kan betyda att Valencia också är spelklar, likaväl som det kan betyda långvarig frånvaro för yttern. Man vet aldrig med Ferguson. Jag läste hur som helst på Twitter att Valencia ska ha tränat idag.

Ferguson om Newcastle:
”[Newcastle] är alltid en svår plats att åka till. De kommer att drivas på av sin publik. Jag tycker att Alan Pardew har ett riktigt bra lag där. Efter matchen mot Tottenham måste vi se till att inte förlora.

”Jag kollade på Newcastle igår kväll och de spelade några ur deras trupp och lämnade några andra ute. Men de vann övertygande. Det var en bra insats och ett bra resultat för dem [Newcastle vann med 3-0 mot Bordeaux i Europa League, red. anm.].

”Demba Ba och Papiss Cisse är båda bra på att göra mål. De vilade Ba igår kväll och spelade Shola Ameobi. Jag är inte säker vilken kombination det blir på söndag. Ba och Ameobi är båda starka medan Cisse har gjort några fantastiska mål för dem. Det tredje målet igår kväll var utmärkt.”

Ferguson om offensiva alternativ:
”Som jag har sagt förut, vi har en styrka i våra offensiva alternativ. Jag satte Shinji på bänken [mot Cluj]. Vi spelade riktigt bra fotboll emellanåt. Det var intressant att spela Rooney, Chicharito och Van Persie tillsammans. Det ger mig lite tankar och alternativ för vissa matcher. Förhoppningsvis tar jag ut rätt lag.”

Källa: Manutd.com