Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Newcastle – Manchester United

United reste nordost till Newcastle och St James’ Park på söndagen. Två snabba nickmål på hörnor i första halvan av första halvlek skapade spelrum för att kunna bärga ännu en vinst i ligan. Det var backarna Evans och Evra som tillsammans med ett klassmål av Cleverley ordnade tre mål och lika många poäng mot Newcastle.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
En del skakiga ingripande, framförallt i luftrummet. I övrigt en stabil insats som kröntes av en fin räddning på mållinjen.

Betyg: 6,5

Rafael da Silva
Brasilianaren stod för en mycket bra insats med pigga offensiva löpningar. Han visar återigen prov på hur gärna han vill framåt. Defensivt var han stabil utan att riktigt testas.

Betyg: 8

Rio Ferdinand
På senare tid har Ferdinand blandat både bra och mindre bra insatser men i dag krigade han hela vägen. Bra samspel tillsammans med Evans.

Betyg: 7

Jonny Evans
Tillsammans med Ferdinand höll Evans ihop mittförsvaret och lyckades avstyra Newcastles anfallsvapen. Toppade insatsen med en fint nickmål på hörna.

Betyg: 7

Patrice Evra
Efter att ha fått utstå kritik på sistone för bristande formkurva inledde Evra dagens drabbning genom att göra 0-2-målet efter 16 min. Defensivt stod han för en stabil insats. Visade att han inte tänker ge bort sin vänsterbacksplats.

Betyg: 7,5

Tom Cleverley
Stundtals låg profil i dagens match men stundtals briljant i passningsspelet. Blixtrande till ibland och fick avsluta dagens målskörd med underbart långskott rakt i mål.

Betyg: 7,5

Michael Carrick
Carrick spelade stabilt och säkert i dag. Han ägde området framför våra två mittbackar och var på så sätt den avgörande spelpjäsen för att kunna ställa om mellan anfall och försvar.

Betyg: 8

Shinjij Kagawa (utbytt 55 min)
Samtidigt som Kagawa inte gjorde några misstag så var han relativt anonym och blev sedermera utbytt. Kändes som att han inte riktigt kom till sin rätt i dagens match.

Betyg: 6

Danny Welbeck
Var nära att överlista målvakten Steve Harper då denne drällde med bollen i första halvlek. Hade vidare svårt att göra avtryck på matchen.

Betyg: 6

Wayne Rooney (utbytt 79 min)
En fantastisk insats där Rooney krigade från det ena straffområdet till det andra. Visade prov på sin enorma kämparglöd och löpvilja både med och utan boll.

Betyg: 9

Robin van Persie (utbytt 87 min)
Stod inte för en av sina bättre insatser i dag. Dock slog van Persie ett par bra hörnor som bland annat resulterade i en assist i dag. Drog på sig ett gult kort efter en del onödiga tacklingar på mittbanan.

Betyg: 6,5

Antonio Valencia (inbytt 55)
Kom in istället för Kagawa och breddade spelet vilket gav en bättre defensiv trygghet. Stod för en fin insats.

Betyg: 6

Ryan Giggs (inbytt 87 min)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Paul Scholes (inbytt 79 min)
Spelade för kort tid för att betygsättas.